Afbeelding
Foto:

Anders bekeken...

Een nieuwe jas…

Voor u een mooie krant met een mooie nieuwe jas. Ik hoop dat u met interesse leest wat er zoal op ons eiland en elders zich afspeelt. Ik hoop ook dat de inhoud…..eerlijkheid gebiedt tenslotte…

Deze week waren we allemaal vol interesse gericht op de buis. De Prinsjesdag anno 2018 werd natuurlijk bekeken om alle mooie hoeden, jurken en pakken. En misschien wel minder om de inhoud die gebracht werd. Ik was eigenlijk een beetje teleurgesteld door de grote schotel die Maxima scheef, aan een kant op haar hoofd droeg. Ik miste ook een beetje de chemie van het koningsechtpaar. Om over chemie van de voorgelezen nota maar te zwijgen.

Later op de dag kwam het filmpje van de VVD met prominenten bij me op het netvlies. De staatssecretaris van werkgelegenheid Tamara van Ark getooid in een witte outfit, en de minister economische zaken Eric Wiebes, hadden een video waarop het leek of ze naar de première van een film gingen. De uitspraak van Menno Snel, staatssecretaris van financiën, deed de deur dicht, samengevat kwam het hier op neer: 'We hebben het geweldig, de koopkracht gaat met sprongen vooruit, de dividendbelasting behoudt de grote bedrijven in ons land en er is nog net geen krapte op de arbeidsmarkt." Vooral het laatste was een druppel in mijn emmer. Geen krapte… Hoelang moet er nog geroepen worden om leerkrachten? Deze week ging in de gemeente Zaanstad scholen over op vier dagen lesgeven omdat er te weinig juffen en meesters zijn. Hoelang moet er nog geroepen worden om personeel in de zorg? Het ziekteverzuim is door de jarenlange hoge werkdruk gigantisch hoog, er wordt niet geluisterd. Nee er is zelfs gekort in de nota op chronisch zieken. Hoeveel stakingen moeten er nog komen voordat er een minister zich uit zijn walk-in-closet en glamouroutfit kan ontdoen om naar de inhoud te kijken? Je zou toch tenminste verwachten dat de ogen een beetje opengaan bij zulke informatie en dat er iets anders uit de mond komt dan die vermaledijde koopkracht. Een beeld in de Tweede Kamer gaf een beeld aan van een groep jeugd die op de TESO-boot gezellig met elkaar de laatste nieuwtjes op het mobieltje uitwisselt. Driekwart zat tijdens hun bestuurlijke functie op …Internet? Twitter? Facebook? De vergifstrooiende Wilders aan zich voorbij laten gaan? Volgens mij was het een oude inhoud in een nieuwe jas en wordt er lacherig over de echte problemen gesproken. Een ernstige zaak. Misschien een nog grotere taak voor de interviewers, journalisten en kranten weggelegd?

Ik kocht deze week op de markt in Den Burg een tweedehandsjas, een lief ding van het merk King Louis, pas 12 kg lichter zei de leuke marktkraamhoudster: "Pas maar Jozien, echt wat voor jou!" Een maat kleiner, een maatje krapper, nu de rest nog….

Jozien