Last minute onderzoek naar

losstaand Onderwijscentrum

Burgemeester en wethouders moeten bekijken of het nieuwe Onderwijscentrum in Den Burg alsnog een losstaand gebouw kan worden in plaats van deels in de OSG te worden gerealiseerd.

Dat hebben Texels Belang, VVD en CDA woensdag tijdens de raadsvergadering bepaald. Het college moet in overleg met de besturen van de betrokken basisscholen in Den Burg de bereidheid voor een losstaand gebouw polsen en de raad eind oktober infomeren over de resultaten. Tegelijkertijd moet het college bekijken wat de bouwkosten van een losstaand gebouw (achter de OSG) zijn. Er is een bedrag van €8,4 miljoen genoemd.

Het was een onverwachte ontwikkeling die tijdens de vergadering emoties opriep. TB en VVD kwamen te elfder ure met het voorstel op de proppen. De schoolbesturen waren niet op de hoogte en ook voor andere partijen in de raad kwam het als een verrassing. Bedoeling was juist om een definitief krediet voor het Onderwijscentrum vast te stellen (€6,6 miljoen).

Volgens TB en VVD bevindt het centrum zich in een cruciale fase en is het verstandig nog een heroverweging te maken om kosten voor volledige nieuwbouw en kosten voor deels nieuwbouw en deels inpassing in een bestaand gebouw in beeld te hebben. Het voorstel leidde bij GroenLinks, PvdA, D66 en Texel 2010 tot verbijstering, omdat de basisscholen al langere tijd aan het praten zijn over het Onderwijscentrum. Volgens hen wordt dat proces verstoord. De stuurgroep met schoolbesturen van de basisscholen in Den Burg kwam donderdag meteen bijeen voor overleg over de nieuwe situatie. Meer over het Onderwijscentrum op pagina 2.