Een cheque van Rodny Stolk voor Axel Groszpietsch, Hannes Eelman en Jasper Koertse.
Een cheque van Rodny Stolk voor Axel Groszpietsch, Hannes Eelman en Jasper Koertse. Foto: Jeroen van Hattum

Gift Jong Texel Fonds voor Endless Summer Festival

Het Jong Texelfonds heeft een gift van €1500,- gedaan aan de organisatie van The Endless Summer Festival dat volgende week zaterdag 22 september bij paal 12 wordt gehouden. Voorzitter Rodny Stolk overhandigde het bedrag symbolisch aan organisatoren Axel Groszpietsch, Hannes Eelman en Jasper Koertse. Rodny liet weten dat ze alle vier bij elkaar in de klas zitten (zes vwo), maar dat had verder geen rol gespeeld: het Jong Texelfonds had de aanvraag op inhoud beoordeeld.

Het festival staat in het teken van duurzaamheid, er wordt geen afval geproduceerd en de opbrengst komt ten goede aan de Plastic Soup Foundation die zich inzet tegen de verontreiniging van zee en oceaan met plastic. De organisatie is voor Jasper, Hannes en Axel tevens het profielwerkstuk dat elke eindexamenleerling voor school moet maken.

De kaartverkoop (er zijn er maximaal 500) ligt op schema, evenals de voorbereidingen. The Endless Summer Festival begint zaterdag 22 september om 16:00 en duurt tot 0:00 uur. Er treden acht bands op, waarvan één mystery guest. De keuze voor Strandpaviljoen Twaalf als festivallocatie is niet zomaar: Hannes, Jasper en Axel werken er alledrie.