De tijdself
De tijdself Foto: Anet van de Elzen

"De Nieuwe Tijd"

In dorpshuis De Wielewaal in De Waal wordt op zaterdag 22 september om 19:30 uur en op zondag 23 september om 15:30 uur het toneelstuk 'De Nieuwe Tijd' opgevoerd. Het stuk is geschreven en wordt gespeeld door acht jongeren van rond de 14 jaar oud.

De voorstelling vertelt wie ze willen zijn, of wie ze wel eens voor een dag zouden willen zijn. Gezamenlijk maakten zij het verhaal van De nieuwe tijd, de kostuums en het decor. Ze kennen elkaar van de zesde klas van Stella Maris waarmee zij destijds Ronja De Roversdochter bij de Novalishoeve, met veel enthousiasme en talent, hebben uitgevoerd. Aan het stuk werken mee: Vienna Boone, Maartje Brans, Rosa Dros, Lena Holleman, Bodhi Keijser, Luna van Kerchove, Kalani Larijn en Fé de Wit. Zij doen dit onder leiding van Anet van de Elzen.

Het verhaal: May, de tijdself, de hoedenmaker, Joia, Detaillio en Chanyeol (Na-Na) zijn allemaal iets heel belangrijks verloren. Ze gaan samen op zoek. Rafaël heeft het van hen gestolen maar komt allengs op het goede pad.

De verteller begeleidt met fluit en woord het verhaal. Gespeeld en gesproken verhaal met muziek, zang, kostuums en decor.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij:

Nauta Boek, Parkstraat 38 in Den Burg of bij Pastorie De Waal / Atelier De Waal, Langwaal 2 in De Waal. Daarnaast kan men reserveren via atelierdewaal@gmail.com. Volwassenen betalen €5,- voor een entreebewijs, kinderen €2,50.

Afbeelding