Jos en Paul, jarenlang actief voor de Grote Clubactie.
Jos en Paul, jarenlang actief voor de Grote Clubactie. Foto: Jeroen van Hattum

Jos en Paul stoppen met Clubactie

"Ik ben ongelofelijk trots op wat zij allemaal voor de club hebben gedaan." Warme en waarderende woorden van Werner van der Meer, voorzitter van Texel'94 voor Jos en Paul Bakker uit Den Burg.

De 59 jaar oude tweeling heeft besloten te gaan stoppen met de Grote Clubactie waarvoor zij zich minstens twintig jaar hebben ingezet ten bate van Texel'94. Dat gebeurde op geheel eigen wijze, gecombineerd met vaak meer dan honderd procent toewijding en inzet om zoveel mogelijk loten ten bate van de club te verkopen. Jos en Paul waren er jaarlijks gemiddeld twee maanden mee bezig met als resultaat dat de club met name voor de jeugd jaarlijks leuke dingen kon doen zoals het bezoeken van eredivisiewedstrijden. Van der Meer zegt de twee daar zeer dankbaar voor te zijn. Jos en Paul gingen vaak mee naar de eredivisiewedstrijden en dat wil Van der Meer graag voortzetten als waardering voor al hun inzet.

De Grote Clubactie is recent weer begonnen, de lootjes voor Texel'94 worden nu verkocht door de jeugdspelers tot en met 12 jaar. Jos en Paul zijn ook bekend van het lopen van collectes voor diverse goede doelen en dat blijven ze voor een aantal doelen nog steeds doen.