Afbeelding
Foto: Job Schepers

@txl

Kookboek

Nou, hoe burgerlijk, maar ik heb mijn eerste kookboek vorige week gekocht. Waarschijnlijk dachten velen dat ik al een kookboek had, maar vorige week kwam het eerste exemplaar binnen. Ik hou wel van koken in zekere zin, maar het is altijd zo'n gedoe wat je weer moet eten 's avonds. Op een gegeven moment heb je met koken, ten minste ik dan, dat je denkt, mwah, alweer lasagne, weer hetzelfde recept, dat kan toch anders? Menig jongere zou een mobiel gebruiken om een recept op te zoeken, maar daarin ben ik misschien wat ouderwets; ik heb een papieren kookboek. Weliswaar modern besteld in plaats van in de winkel gekocht, maar ach, kleinigheidje hou je.

Het was nog geen 24 uur in mijn bezit, toen Chris al besloot dat er maar een recept uit dat kookboek gekookt moest gaan worden. Ja, daar ging ik. Op naar de supermarkt voor ingrediënten en toen was het grote moment daar; het koken van het allereerste recept uit het kookboek. Het bleek een succes en het tweede recept is vanavond gekookt; door mij de ingrediënten gekocht en door Chris gekookt. Het geeft wat variatie in het wekelijkse eetpatroon en ook onze dochter vindt het fantastisch. Dat kookboek smaakt naar meer, hoewel er nog 198 gerechten in staan die nog uitgeprobeerd kunnen worden.

Toch zou dit weleens het begin van mijn kookboekenverzameling kunnen worden. Ik ben over de drempel heen gestapt van dat het moeilijk is om uit een kookboek te koken; het is eigenlijk vrij simpel. Nu heb ik wel een kookboek voor beginners, we beginnen bij de start. Misschien raak ik wel zo enthousiast dat ik de volgende keer complete rijsttafels ga maken. Wat ik naast een kookboek heb is een boek met allerlei recepten voor desserts. Eigenlijk is dat toch veel leuker dan een kookboek? Wordt maar eens tijd om dat boek binnenkort eens open te slaan…

Emily Westdorp