Michelle van Bennekom op Eastwood van Rianne Blom- Van Heerewaarden.
Michelle van Bennekom op Eastwood van Rianne Blom- Van Heerewaarden. Foto: Rianne van Heerewaarden-Blom

Monsterscores Van Bennekom

Bij de tweede wedstrijd om de clubkampioenschappen van Kleppertjes en Waddenruiters op manege Akenburg werden zondag goede prestaties neergezet. Michelle van Bennekom noteerde tijdens haar debuut met Eastwood monsterscores in de klasse B.

Liefst 231 en 211 leverden haar in één keer zes winstpunten en een eerste en tweede prijs op. In deze klasse behaalde Eva Witte met haar Friese paard Samuel van de Elsenerhof maar liefst vier winstpunten (211 en 187,5).

Imme Schraag startte met de vijfjarige Ichero Texel van Wim van der Linde en behaalde vijf dikke winstpunten (213 en 202) en twee eerste prijzen in de klasse L1. Volgende week zal deze combinatie van start gaan op het NK. Leonie van Schaik werd eenmaal tweede achter Schraag met Habibi BH van Marloes van der Vis. Zij behaalde drie winstpunten (204,4 en 185). De andere tweede plek was voor Priscilla Noorlander met de jonge Insider. Zij behaalde twee winstpunten (195).

In de klasse L1/L2-pony's verdeelden Luna Marin Hidalgo en Liv Werkman de prijzen. De eerste proef was de winst voor Luna met Oreo. Zij behaalde vier dikke winstpunten (201,5 en 197,5) tijdens haar L2 debuut. De andere proef won Liv de prijs met pony Puck en behaalde drie winstpunten (L1,208,5 en 193,5). Bij de B-pony's gingen de eerste prijzen naar Eva Helbers met haar pony Lustoord-Jody. Zij behaalden drie mooie winstpunten (194,5 en 204).

In de klasse M1/M2-paarden was er een eerste prijs voor Mariska Witte met Cadanza. Zij behaalde twee winstpunten (M2,180 en 189,5). De andere eerste plek ging naar Mandy Bosma met Denver van Bea Dekker. Zij behaalden een winstpunt (M1,187,5). Ook in de klasse ZZ-licht behaalde Bosma een winstpunt (213) met haar andere paard Evita. In de klasse Z1-pony's waren de eerste prijzen voor Hannah Ipenburg met Pink Lady. Zij behaalde twee mooie winstpunten (204 en 208,5).

's Middags was het de beurt aan de springruiters. Roos Kikkert verscheen aan de start met Huisman's Nesta in de klasse Z en reed een mooi foutloos rondje. In de barrage tikte de pony één balk af. In hun tweede parcours startten zij maar liefst in de hoogste ponyklasse ZZ (1,20 mtr). Daar sneuvelden helaas enkele balken. Kikkert kon beide eerste prijzen in ontvangst nemen.

Bij de L-pony's waren beide eerste prijzen voor Luna Marin Hidalgo met Oreo. Zij reed een foutloos parcours en een parcours met een pechbalkje. Bij de B-pony's was er winst voor Fien Schraag die een foutloos parcours neerzette en eentje met een pechbalkje. De andere eerste prijs was voor Nelle den Nijs die met Silver ook foutloos bleef. Tweede werden Manon Visser -die met Charlie ook een mooi foutloos parcours reed en eentje met een balkje- en Marousha van Egmond die ook foutloos bleef met Rhyfedd Ymerodres. Bij de paarden reed Leonie van Schaik met Habibi BH een rondje met een pechbalkje en een foutloze ronde. Dit leverde een eerste prijs op. Mariska Witte met Cadanza pakte de andere eerste prijs. Die reden een foutloze rit inclusief foutloze barrage. In de klasse L/M waren de eerste prijzen voor Marian van der Geest met Chardonnay die twee mooie parcoursen aflegde met beide een pechbalkje. Leonie van Schaik startte Elviro la Grande in de klasse M en Z en reed eveneens twee mooie rondjes met beide een balkje en een eerste prijs.