'Te voet naar school'

"Breng kinderen volgende week niet meteen met de auto naar school, maar begeleid ze te voet of op de fiets naar school."

Dat advies geeft de afdeling Texel van Veilig Verkeer Nederland (VVN) nu volgende week de scholen weer beginnen. Door te voet of met de fiets te gaan, kunnen kinderen wennen aan het schoolverkeer. "Zo kunnen lastige verkeerssituaties worden geoefend waardoor de kans op ongevallen verkleint."

Volgens VVN doen zich onder 12-jarigen bij de start van een nieuw schooljaar dubbel zoveel ongevallen voor en dat wil de vereniging voorkomen. "Kinderen en jongeren zijn snel afgeleid, schatten risico's minder goed in en ook groepsdruk speelt een belangrijke rol. Als automobilist goed om te weten wanneer je ze eens een rare manoeuvre ziet maken!"

Maandag 3 september is ook voor de Texelse basisscholen en OSG De Hogeberg de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar. Zodra het werk begint en de scholen starten, is het voor iedereen weer even wennen aan de drukte in het verkeer. Het advies van Veilig Verkeer Nederland is onderdeel van een landelijke campagne die de vereniging heeft opgezet.