Schenking voor

Jeugdfonds Texel

Het vermogen van Jeugdfonds Texel, een fonds op naam van het Texelfonds, is verdubbeld naar €26.000,-.

Een lening van €13.000,- die in 2011 anoniem aan het Jeugdfonds werd toegekend, is recent omgezet in een schenking. Dat betekent een hogere opbrengst in rendement op het vermogen, waardoor er meer geld uit het jeugdfonds voor jeugdzaken op Texel beschikbaar gesteld kan worden.

Jeugdfonds Texel werd in 2011 opgericht. Lions Club Texel stond aan de basis van het fonds. Dat werd destijds gevuld met een bedrag van €13.000,- dat de Lions in 2010 hadden opgehaald met de verkoop van inventaris van het oude gemeentehuis aan de Groeneplaats. Bij de oprichting van het fonds werd destijds al bekendgemaakt dat een anonieme gever bereid was de €13.000,- te verdubbelen en dat is gebeurd nu de lening is omgezet in een schenking.

Er zijn de afgelopen jaren uit het rendement van het jeugdfonds inmiddels diverse giften gedaan. Volgens jaarverslagen van het Texelfonds gingen er donaties naar onder meer Mama café Texel, een feest voor de jeugd in een eigen tent op de Groeneplaats tijdens Ouwe Sunderklaas, de uitwisseling van scholieren van de OSG, de voorstelling Assepoester van Artex, sportabonnementen voor jeugd van Texelse minima en de renovatie van de speelplaats van de Thijsseschool.