Het jubileum van Bisdom Essen eerder deze zomer.
Het jubileum van Bisdom Essen eerder deze zomer. Foto: Jeroen van Hattum

Laatste zomerdienst

In de voormalige Rooms Katholieke kerk van De Koog ( het achtergedeelte van dorpshuis "De Hof") wordt zondagavond om 19:30 uur de laatste interkerkelijke zomerdienst van dit seizoen gehouden.

Voorganger in deze dienst is drs. H.J. Boon. Het Texels Christelijk Mannenkoor onder leiding van Jan Beijert werkt dan traditiegetrouw mee in deze viering. Organist is Wout Stam.

Met deze viering sluit de Raad voor het Zomerwerk van de Texelse kerken haar dagelijkse activiteiten af, die vanaf juni plaatsvonden, centraal in en vanuit De Koog. Woensdagavond 29 augustus is er nog de laatste Taizé-viering van dit seizoen.

Deze viering wordt gehouden in de PKN kerk in de Dorpsstraat in De Koog en begint om 20:30 uur. De Taizé viering wordt voorbereid door de Texelse kerken in samenwerking met het Bisdom Essen. Tot en met 25 september zijn er op dinsdagavond om 20:15 uur in de verschillende kerken nog de Zomeravondconcerten te beluisteren.

De Raad voor het Zomerwerk kijkt met veel plezier terug op de afgelopen zomerperiode. De vele mooie en spontane ontmoetingen, gezellig gevulde kerkjes en kerken, oecumenische zomerdiensten en de Zomeravondconcerten die zeer goed bezocht zijn.

De samenwerking met elkaar als Texelse kerken, het Bisdom Essen en de Protestantse kerk – EKD – Duitsland was hartverwarmend. Eén van de hoogtepunten was het jubileum van het Bisdom Essen: 50 jaar Toeristenpastoraat op het eiland. "Dankzij de enthousiaste inzet van velen kunnen we terugzien op een mooi zomerseizoen", laat Bram Guiljam weten.