Schilderij van Bernhard Lorenz, te zien in Galerie Klif ART.
Schilderij van Bernhard Lorenz, te zien in Galerie Klif ART. Foto: Picasa

Kunstenaar en Texelfan schildert seizoenen en wolkenluchten

In Galerie Klif ART in Den Hoorn zijn tot en met 30 september schilderijen en beelden te zien van de Duitse kunstenaar en Texelfan Bernhard Lorenz.

Lorenz is een gepensioneerde architect die in Duitsland veel overheidsgebouwen ontworpen heeft, zoals scholen, gymzalen en kantoren. Met zijn familie komt hij al meer dan dertig jaar op Texel, in een woning nabij de Slufter. Als architect tekende en aquarelleerde hij al.

Op Texel wordt hij vooral geboeid door de verschillen in de seizoenen en de Texelse wolkenluchten. Reden om dat vele malen vast te leggen. Een deel van deze werken is nu te zien op zijn solo tentoonstelling in Galerie Klif ART.

Een tweede thema in zijn werk zijn boten en met name de ontwikkeling daarbij van de laatste 10.000 jaar. De ontwikkeling van uitgeholde boomstammen die voeren op de Eufraat en de Tigris naar de moderne schepen van nu houdt hem bezig en met name de beginfase.

Naast het werken met pen en penseel is hij ook gaan beeldhouwen in hout. Diverse van deze beelden zijn te zien. Daarbij komen onder andere aan de zee gerelateerde werken uit hout naar voren zoals: de Vrouw van de visser, en de Hij die van de vrijheid houdt (een vis). Maar ook andere onderwerpen, zoals het Huis van de Ornithologen en De plek voor Igor Strawinsky, de Lezer of de Nadenker. Interessante en intrigerende werken die uitnodigen om te bedenken hoe de kunstenaar dit zo ontworpen heeft.

De tentoonstelling in Galerie Klif ART is tot en met 30 september 2018 op donderdag t/m zondag 13.00-17.00 uur en op afspraak.

Afbeelding