Afbeelding
Foto: Job Schepers

@TXL

Warme chocomel

Voor mij is de herfst eigenlijk al officieel begonnen. Een warme herfst, want de temperaturen doen nog niet echt aan herfst denken, maar toch hangt er herfst in de lucht. Ik vind het dus weer tijd voor warme chocomel, koekjes bakken, sloffen, badjas en lekker onder een dekentje op de bank. En eigenlijk ben ik ook wel weer toe aan die gezelligheid van kaarsjes en warmte binnen.

Elk seizoen vind ik leuk. In de winter heb ik na een tijdje altijd dat ik weer toe ben aan zomer, warmte, zonder jas naar buiten, ijsjes eten… en aan bijna het einde van de zomer vind ik het zowat wel weer tijd voor kaarsjes en een winterdekbed. Ik kan overigens ook in de zomer onder een winterdekbed slapen. Iedereen verklaart me voor gek, maar ik heb geen last van de warmte.

Sowieso ben ik een koukleum, dus je zou zeggen dat de zomer het beste mij me past. In zekere zin is dat ook wel zo; in de winter vind ik er buiten echt niks aan. Maar binnen in huis geeft warmte. Eigenlijk is dat toch mooi, die verschillende jaargetijden in Nederland. Altijd maar in de zon zal denk ik gauw vervelen. Voor mij dan. Heb je dat ook dat je na weken zon gewoon echt uitkijkt naar regen? En niet alleen omdat het afkoelt en de plantjes van de nodige vocht voorziet, maar ook omdat het een ander sfeertje geeft. Alleen wat minder als je met regen nét even naar buiten moet.

Maar zo blijft het toch? We zijn nooit tevreden over het weer. Als de mussen van het dak vallen na maanden regen vinden we dat te extreem, als het te hard waait verpest dat het mooie weer en als het bewolkt is is het zonde van de dag. Tsja, ik doe er zelf ook aan mee hoor! Daarom is het ook maar goed dat we in Nederland die verschillende seizoenen kennen. Zo blijft het voor iedereen leuk.

Emily Westdorp