De brandweer had de brand snel onder controle.
De brandweer had de brand snel onder controle. Foto: Inter Visual Studio / Marcel Winter

Brand op bovenverdieping van oude postkantoor

Het zag er dinsdagavond even dreigend uit met de rook die vrijkwam uit het dak. Uiteindelijk viel het naar verhouding mee met de brand die op de bovenverdieping van het voormalige postkantoor aan de Parkstraat in Den Burg was ontstaan. De brandweer was er snel bij en wist de brand beperkt te houden tot de bovenverdieping. Het vuur werd van buitenaf bestreden via een gat in het dak en van binnen via de onderliggende ijssalon die sinds kort weer geopend was.

De oorzaak van de brand was na afloop nog onbekend. Er waren werkzaamheden gaande in het pand en daar lag vermoedelijk ook de oorzaak van de brand. Die veroorzaakte rook- en waterschade op de bovenverdieping. De onderliggende ijssalon kwam er naar verhouding goed vanaf.

De politie zette een deel van de directe omgeving af in verband met de rookontwikkeling die er in eerste instantie was. De brand trok de nodige bekijks. De hoogwerker van de brandweer was erbij in de Parkstraat om van bovenaf mee te inspecteren of alles uit was. De ijssalon is vandaag (vrijdag) weer open gegaan.