Afbeelding
Foto: Job Schepers

@TXL

Einde vakantie

Het einde van de vakantie nadert. Voor mij een hele lange vakantie omdat ik examen heb gedaan afgelopen jaar. Aan alle mooie dingen komt een einde. Aan deze mooie vakantie, maar ook aan mijn vaste verblijf op Texel. Over een paar weken verhuis ik naar "de overkant", naar de heuse stad Almere. Het studentenleven gaat dan echt beginnen. Studeren in Amsterdam.

Dat betekent afscheid nemen van het dagelijks leven op Texel. Het brengt toch een soort weemoed met zich mee. Texel was een mooi eiland om op te groeien. De rust en de ruimte ga ik heel erg missen. Het bos en het strand zijn hier altijd dichtbij. Er zijn zoveel plekjes op het eiland waar je even rustig alleen kunt zijn. En natuurlijk het leuke dorpse wat Texel heeft. Het soms o zo irritante ons-kent-ons op het eiland is toch ook wel heel fijn. Hoeveel kritiek de OSG ook krijgt, soms misschien ook wel terecht, ik ben er jarenlang met plezier naar school gegaan en heb een leuke tijd gehad. Of dat nou kwam door de vele gezellige gesprekjes of door de lessen en het harde werken laat ik maar even in het midden. En elke woensdagavond zaagden we de week doormidden met een biertje erbij. Want ja, een schoolweek is toch wel erg lang.

Als jongere kun je hier ook vrij makkelijk aan een bijbaantje komen. In mijn geval was dat op een strandpaviljoen, waar ik in de zomers veel gewerkt heb. Hoewel het soms hard werken is, is het toch ontzettend leuk om te doen. Het contact met de gasten die toch ontspannen zijn omdat ze op vakantie zijn maakt de bediening extra leuk. Aan die tijd komt dus nu een einde

Hoeveel leuke dingen Texel ook heeft, Almere heeft in ieder geval wél een McDonald's. En niet te vergeten: heuse snelwegen en heel veel files. Ik hoop er snel mijn draai te vinden, maar ik zal Texel zeker niet snel vergeten.

Ik hoop nog veel naar dit mooie eiland te komen, dus jullie zijn nog láng niet van me af.

Martin van der Vlist