Van kip met gouden ei tot eenheidsworst

Het toerisme is met afstand inkomstenbron nummer 1. We leven er van, maar om ons heen horen we steeds vaker dat het ons allemaal te druk wordt, met name op de wegen. Geluiden die worden bevestigd door de jongste meningpeiling van TIP Texel.

De grafiek rechtsboven is veelzeggend: 55 procent vindt de toegenomen verkeersdrukte een slechte ontwikkeling. Uit de reacties die deelnemers konden toevoegen spreekt in meerderheid groot ongenoegen. De opmerking "Het eiland raakt overvol, er is geen plek voor zoveel mensen. De leefbaarheid van het eiland loopt daardoor gevaar", omschrijft de algemene zorgen.

Op deze pagina ook de meningen over de fietspaden, controle op slapen in strandhuisjes, de Texelhopper en alcohol en drugsgebruik.

Andere vraag was: Wat zou gedaan kunnen worden tegen het afval op het strand. "Afvalbakken plaatsen", vulde 63 procent van de deelnemers in. 54 Procent vulde hetzelfde antwoord in op de vraag wat te doen aan hondenbezitters die de boodschap van hun huisdier niet opruimen, maar de zakjes aan een hek hangen of weggooien.

Veel sportverenigingen ondervinden moeite al het werk gedaan te krijgen. 70 Procent van de deelnemers is het er (zeer) mee eens dat clubs meer moeten samenwerken om de sportvoorzieningen in de benen te houden. Denk aan het organiseren van cursussen, coaches en delen van kennis.

Het complete overzicht en aanmelden voor TIP Texel kan via www.tiptexel.nl.