Prachtige resultaten

Natasja Garritsen

Natasja Garritsen heeft goede prestaties neer gezet tijdens het afgelopen keuringsseizoen.

Op 7 juli reisde ze af naar Didam voor de Gelderse keuring van het KWPN met haar eigen gefokte 6-jarige merrie 'Here she is Gemma Texel' (geboren 22-2-2012, vader Manno x Harald. Deze merrie ging ze omzetten van tuigpaard naar Gelders paard. "Dit ging ik doen omdat dit paard in de sport loopt met amazone Dominique van Dusschoten. Bij tuigpaarden krijg je geen sportpredicaat, ook al lopen ze op het hoogste niveau. Je kunt alleen aangespannen een sportpredicaat krijgen. Dus ik had mij erin verdiept. Als dressuurpaard kan deze merrie niet, want daar is ze niet luxe genoeg voor en ook staat ze niet zo hoog genoeg in het bloed daarvoor. Dus werd het de afdeling Gelders. We kwamen die zaterdag dus met een 'ster merrie tuigpaard' aan. We gingen heen om te kijken of ze in het Gelderse stamboek opgenomen kon worden", vertelt Natasja. Na een spannende 30 minuten kwam het antwoord dat ze is opgenomen in het stamboek en dat ze ook nog eens 'ster' werd. Dit gebeurde met 65 punten stap, 70 draf, 65 galop, 70 exterieur en 70 beweging. De sterverklaring leverde een uitnodiging op voor Ermelo.

Afgelopen zaterdag mocht Natasja naar Ermelo toe, waar 's ochtends de veulenkeuring was. Garritsen trad aan met Narouaya Gemma Texel, een veulen van 20 mei 2018. Haar vader is de Gelderse hengst Jupiler S, haar moeder is de door Natasja gefokte keurmerrie Cimigemma Texel. "Dit veulen kreeg een eerste premie. Helaas stonden we niet aan kop, maar dat kwam omdat de andere veulens in haar groep al ouder waren en dan is zo'n veulen echt wel een babyveulen", vervolgt Natjasja.

'Here she is Gemma Texel' was om 14:30 uur aan de beurt in de groep van ster merries. "Wij behaalden een eerste premie. En voorlopig geen keur, maar eerlijk gezegd hadden we daar niet op gerekend. We zijn net 'ster' en moeten best nog werken aan de stap en galop."