Wim en Tini de Lange met Marja Keijser-Dros.
Wim en Tini de Lange met Marja Keijser-Dros. Foto: Jeroen van Hattum

'Het voelde goed hier'

Ze streken vijfentwintig jaar geleden voor het eerst neer op boerderijcamping De Hal nabij Den Burg en dat beviel ze meteen goed.

Deze week vierden Wim en Tini de Lange uit Wolvega hun zilveren jubileum op de camping van de familie Keijser. Dat deden ze samen met de gastheren en andere campinggasten. Het was een broer van Wim die het echtpaar op de camping attent maakte. Die bestaat dit jaar eveneens 25 jaar, waardoor Wim en Tini trouwe gasten van het eerste uur zijn.

Het waren de zee en het strand die hen naar Texel lokten. Paal 9 en de vuurtoren zijn favoriete plekken en Wim kan naar eigen zeggen ook rustig een dag in Oudeschild worden neergezet. Maandagochtend gaan ze vaak even naar de markt in Den Burg en ze fietsen graag.

De camping beviel goed, doordat de kinderen zich er prima konden vermaken. De sfeer en het schone sanitair waren eveneens redenen om telkens naar De Hal terug te keren. "Als we terug naar huis gaan, nemen we ook altijd aardappels en uien mee van de boerderij. Bij ons hebben we dezelfde soort aardappels uit de Noordoostpolder, maar de aardappels van Texel smaken lekker. Het is net alsof ze wat zilter zijn."

De camping van De Hal ontstond 25 jaar geleden mede op initiatief van Marja Keijser-Dros, de moeder van Jan-Jacob Keijser die als zevende generatie samen met zijn vrouw Patricia de boerderij runt. Marja was dinsdag ook aanwezig toen het jubileum van Wim en Tini werd gevierd. Ze zei blij te zijn dat boeren met name in de huidige tijd van droogte de mogelijkheid hebben om via kamperen bij de boer gasten op het erf te hebben. "Het is nodig dat als aanvullende inkomsten erbij te hebben. De boeren zorgen er ook weer voor dat het landschap aantrekkelijk is voor de toeristen."

Volgens Jan-Jacob kunnen ze op De Hal merken dat er op Texel veel behoefte is aan kampeerplaatsen, onder meer omdat het aantal eilandbreed de afgelopen jaren is afgenomen. "De telefoon rinkelt hier om de haverklap." Wim en Tini staan nog steeds met plezier op de boerderijcamping. "Onze zoon en kleinzoon staan hier inmiddels ook met een eigen caravan."