v.l.n.r. Annette, Sabine, Victor en Theresia.
v.l.n.r. Annette, Sabine, Victor en Theresia. Foto: Texelduinen

Texelduinen al tien jaar specialist verhuur bijzondere accommodaties

"Je moet je als bedrijf steeds blijven ontwikkelen. De kracht van Texelduinen is dat gasten en eigenaren alles digitaal kunnen regelen. Bovendien staat bij ons gastheerschap hoog in het vaandel en zijn wij 24/7 voor de gast bereikbaar.", vertelt Victor Lancee. Texelduinen - verhuurder van bijzondere accommodaties - bestaat tien jaar. Een mijlpaal waar Victor en zijn team trots op zijn.

Het gaat Texelduinen voor de wind en de sfeer zit er in het kantoor aan de Schilderweg 251C dan ook goed in. "Ik besef iedere dag weer hoe blij ik mag zijn met dit team. Van de schoonmakers tot de medewerkers op kantoor. Er werken eigenlijk alleen maar Texelaars bij ons bedrijf. Mensen die hier nieuw in dienst zijn gekomen, zijn hier vaak op aanraden van onze medewerkers terecht gekomen. Dat is een geweldig compliment", stelt Victor tevreden vast. Texelduinen heeft zo'n zestig woningen in de verhuurportefeuille. "Huizen van Texelaars en van overkanters en Texelduinen kan voor elke eigenaar alles regelen. Wij spelen in op de toenemende eisen van de huurders. Op vakantie wil je op zijn minst het comfort van thuis ervaren en liefst meer. Een smart-televisie, een quooker in de keuken en ga zo maar door. Samen met de eigenaar van de vakantiewoning bekijken wij hoe we de accommodatie het beste kunnen laten aansluiten op de wensen van de toerist. Wij verhuren bijzondere accommodaties. Dat kan een luxe villa zijn, maar een minder luxe huis op een bijzonder plekje is zeker zo interessant. "

De laatste ontwikkeling die werd doorgevoerd is de webapp van Texelduinen. Hiermee kunnen gasten op hun telefoon of tablet informatie zien over bijvoorbeeld hun vakantiehuis, alles over Texel en tips van Victor. Met de webapp kunnen ze ook storingen doorgeven. "Mensen krijgen ruim voor ze naar Texel komen een e-mail met daarin de uitleg over de webapp. Een ander onderdeel waar ik heel blij mee ben is de zeer uitgebreide verhuurwijzer die we hebben opgesteld. Daarin staat alles wat de huiseigenaar moet weten. Hoe het gaat met de uitbetaling, tips voor het huis, hoe het kantoor werkt. Alles van A tot Z. Ik merk uit hun reacties dat dit erg gewaardeerd wordt. Het geeft duidelijkheid. Dat is belangrijk." Op de vraag waarom het een goed idee is om de verhuur van je vakantiehuis uit te besteden, heeft Victor wel een antwoord: "Als ze via ons drie weken meer verhuren op jaarbasis hebben ze de kosten er al uit. En ik durf toe te zeggen dat wij voor die extra weken gaan zorgen. Natuurlijk door onze jarenlange kennis van de wensen van de gast, maar vooral ook door onze marketinginzet. Wij zorgen dat onze website goed gevonden wordt en sturen relevante nieuwsbrieven op basis van het boekingsgedrag. Verder werken wij samen met boekingssites in binnen- en buitenland en zetten social media in om ons aanbod onder de aandacht te brengen. Om te kunnen inspelen op de trend dat men graag extra's wil bijboeken, bieden wij beauty-, golf- en culinaire arrangementen aan. Het zegt denk ik al genoeg dat de meeste klanten van de begintijd nog steeds bij Texelduinen zijn aangesloten. Bovendien hebben we met alle huiseigenaren een jaarlijkse bijeenkomst, je leert dus ook van elkaar. De volgende keer komt de directeur van de VVV daar vertellen over de ontwikkelingen in het toerisme op Texel. Ik ga graag in gesprek om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen."