Omring stopt tijdelijk met zorg aan vakantiegasten

Zorgverleningsinstantie Omring is tijdelijk gestopt met het leveren van zorg aan vakantiegasten.

Personeelstekorten in de zorg zijn een landelijk probleem en ook op Texel merkbaar. Voor de korte termijn werkt Omring samen met zzp'ers om de gevraagde zorg te kunnen bieden. Samen met de eigen wijkverpleegkundigen worden zo alle zeilen bijgezet om de zorg te kunnen blijven leveren aan Texelaars die dit nodig hebben.

Omring reageerde op een vraag van Texels Belang, of het klopt dat er verschillen zijn tussen de dorpen voor mogelijkheden om met ondersteuning zelfstandig thuis te blijven wonen.

Omring heeft te maken met grote werkdruk binnen de wijkverpleging. Omdat mensen langer thuis blijven wonen is de vraag naar wijkverpleging toegenomen. Daarnaast zijn er personeelstekorten in de zorg. Hierdoor is de vraag naar wijkverpleging de laatste tijd soms groter dan Omring aan kan. Dit leidt er toe dat er incidenteel niet altijd zorg geleverd kan worden op het gewenste moment. Dit is een situatie die in alle dorpen voor zou kunnen komen. In die gevallen zoekt de wijkverpleegkundige in samenspraak met de cliƫnt en zijn/haar netwerk naar de beste maatwerkoplossing.

Voor de langere termijn is Omring een grote campagne gestart op Texel om extra personeel aan te trekken. Onderdeel van de campagne zijn de posters in diverse bushokjes op Texel.

Ten aanzien van de vraag naar zorgwoningen is er volgens het college geen directe relatie met de tijdelijke knelpunten rondom wijkverpleging.