Tropische sferen bij paal 12.
Tropische sferen bij paal 12. Foto: Sunny Side up

Sunny Side Up paal 12

Bij Strandpaviljoen Twaalf vindt op 27 en 28 juli de eerste editie van Sunny Side Up plaats, een kleinschalig en intiem tweedaags festival vol tropische livemuziek: van reggae tot disco en van Bras tot Cumbia.

Aan het festival is ook NIGHTCARE verbonden. Zij hebben in het verleden vele feesten vol livemuziek, lekker eten en goede vibes op verschillende locaties in Amsterdam georganiseerd. Daarnaast cureert NIGHTCARE vaak een eigen stage op festivals als Wicked Jazz Sounds Festival, PITCH Festival en Georgie's Wundergarten."Met de festivalvibes waar NIGHTCARE om bekend staat, maar dan aan de mooiste kust van Nederland, waar de zon altijd schijnt. Met het strand als decor kunnen we rollend door het warme zand genieten van de ondergaande zon. Of men nou één dag komt feesten of er een tropische eilandvakantie van maakt; zwem, verdwaal tussen de duinen, graaf een kuil en geniet van de livemuziek, Texels bier en het heerlijke eten van Donkey Business", vertelt de organisatie enthousiast.

Het Sunny Side Up Festival gaat een bijdrage leveren aan het bewustzijn van 'plasticwaste' door het festival plasticvrij te maken in het teken van #plasticfreejuly. Er wordt gewerkt met duurzame producten die natuurlijk afbreekbaar zijn. Deze kunnen worden verwerkt in de composteermachine die het afval omzet tot compost.

Uiteindelijk draait het feestje naast de sfeer natuurlijk om de muziek, zij zijn natuurlijk voor een groot deel verantwoordelijk voor sfeer. Op Sunny Side up treden de volgende artiesten op: TenTemPiés, The Ish, Kremlin Disko, Three Little Clouds, La Banda Fantastica, Friction & The Roots Drivers, Pushin Wood Soundsystem, Willy's Caribean Steelband, Stipfire & High rollers, Panne et Couque, Meikol, Jolly Mangos en Three Amigos.

Het evenement is op vrijdag van 15:00 tot 22:00 uur en op zaterdag van 12:00 tot 23:00 uur. Tickets voor het festival kosten €12,50 voor de vrijdag, €17,50 voor de zaterdag en €25 voor een ticket voor het hele weekend. De tickets zijn de bestellen via de website www.sunnysideupfestival.nl. Hier is ook meer informatie over de bands te vinden.