De Texelse Parade del Power tijdens de Zwarte Cross.
De Texelse Parade del Power tijdens de Zwarte Cross.

Texelaars met Parade del Power 4e op Zwarte Cross

Een groep Texelaars is met hun "Parade del Power" vierde geworden bij de Zwarte Cross. Team Labora 642, bestaande uit zestien deelnemers, verbouwde de trekker en wagen bij IJsboerderij Labora.

"In onze Parada del Power op het zand van de Schans maakt het niet uit hoe je eruitziet. Dik of dun, hagelwit of diepzwart, man of vrouw, bejaarde of tiener: iedereen verdient een plekje op de praalwagen om, versierd met een reusachtige verentooi (z'n eigen interpretatie van) de salsa te dansen in de Race del Rio. We kiezen voor deze nieuwe klasse omdat we het Braziliaanse carnaval zo cool vinden: het kleurrijke element, het mateloze feest, het expressieve van de deelnemers en het 'noaberschap".

Er deden 32 combinaties mee aan de Zwarte Cross. Het Texelse team, dat een eerbetoon bracht aan Chris Rodenburg met wie ze vorig jaar nog naar de Zwarte Cross zijn geweest, bestaat uit John van Schaik, Vincent de Boer, Albert de Ridder, Cor Hin, Wilma Mesken, Eveline Dijkstra, Rob Duijn, Alex Veltman, Ben Willemse, Cecile Kubes, Gertjan, Jos Pool, Marta Ros, Denise Rebergen, Femke ijtsma en Christa Jansen.