"Echt op sien Tessels", met 'Óóstrend fon guster' tijdens Oosterend Present. Foto Archief Texelse Courant

Echt op sien Tessels in Oosterend

'Echt op sien Tessels' begint aan de tweede dorpenronde. Met "Ofstoft en Oppoest'' is de aftrap zaterdag 28 juli op Oosterend Present.

Nu alle dorpen en zelfs Oost zijn aangedaan begint de Dialectgroep van de Historische Vereniging Texel met de uitvoeringen van 'Echt op sien Tessels' aan de volgende dorpenronde over Texel.        

De organisatie van Oosterend Present heeft de groep uitgenodigd om op zaterdag 28 juli een uitvoering in de feesttent te verzorgen. Een beter begin van de tweede ronde is nauwelijks denkbaar. De Dialectgroep is blij mee met zoveel belangstelling. "Kunnen we doorgaan, mensen blij te maken met het mooie Tesselse dialect."

Het wordt de negende uitvoering van 'Echt op sien Tessels', die in wisselende samenstelling optreedt. Er wordt altijd gezocht naar zoveel mogelijk (nieuwe) deelnemers uit het te bezoeken dorp of die er een band mee hebben. In dit geval Oosterend. Het wordt steeds gemakkelijker om mensen te krijgen die mee willen doen. Mensen melden zich steeds vaker zelf aan.

Deer benne wee héél gróós op, fonzellef.

Kees Boersen, Annie Dros-vd Vis, Jaap en Nico Dros, Rinus Kuiper, Marcel Plaatsman, Anna Trap, Cees Aris Trap en Cor Trap treden op. Met nieuwe verhalen. Onze vaste deelnemers zoals Aart van de Brink en Gerrit Terwindt, die alle uitvoeringen meegedaan hebben, zijn weer van de partij, deels ook met nieuwe liedjes!

De tien optredens bestaan zoals gewoonlijk uit gedichten, verhalen, sketches en liedjes, allemaal in het Tesselse dialect. Alles met een lach en een traan. Veel optredens hebben betrekking op Oosterend en wijk O. Oosterenders zullen zeker gebeurtenissen herkennen, maar ook verrast worden door de belevenissen van hun plaatsgenoten. Ook voor 'Bute-Strenders' en andere belangstellenden die van Tessels dialect houden: "Dit mag je niet missen natuurlijk." Wee beginne wel vróóg, net na koppiestiêd, om hollef ellef, 10.30 uur. Don hèèwwe wee de tent foor òòns olliênig en gien last fon are.

Toegangskaarten zijn vanaf maandag 16 juli te koop bij Het Open Boek en kosten € 5,-. (Ook toegang met driedaagsekaart)

Organisatie 'Echt op sien Tessels' in samenwerking met Oosterend Present.