Philippine Roeper versterkt Praktijk Tandarts Texel van Coen Hendriks.
Philippine Roeper versterkt Praktijk Tandarts Texel van Coen Hendriks. Foto: Gerard Timmerman

Tandarts Philippine Roeper versterkt Praktijk Tandarts Texel

De Praktijk Tandarts Texel van Coen Hendriks aan de Witte Kruislaan heeft versterking gekregen van tandarts Philippine Roeper. Voor velen geen onbekend gezicht, ze is geboren en (deels) getogen op Texel.

Na de middelbare school ging ze naar het conservatorium en combineerde haar studie viool later met die van Tandheelkunde. Haar beroep werd tandarts, viool bleef ze spelen als hobby. Ze werkte in een praktijk in Hoorn en ging met haar kinderen veel op en neer naar haar ouders Hans en Nieteke Roeper in Spang. Ze werkte ook in de bus van de Jeugdtandverzorging. "Hartstikke leuk om te doen en uniek dat het hier nog is." Later werkte ze in een tandartspraktijk in Oosterblokker. Maar Texel bleef trekken. "Het is altijd mijn wens geweest om terug te keren. Nu mijn jongste dochter 19 jaar is en het huis uit is gegaan, is voor mij het moment aangebroken om daadwerkelijk de stap te nemen."

"Ik heb hier vorige zomer proefgedraaid en dat is van twee kanten goed bevallen. Ik heb jarenlang in een moderne praktijk in Oosterblokker gewerkt en wilde op vergelijkbaar niveau tandheelkunde blijven doen. Hier beschikken we over alle middelen en spullen om te blijven werken op een hoogwaardige manier. Denk aan een digitale afdruk met behulp van een camera in je mond, zodat je niet meer hoeft te happen." Coen: "We bezoeken beurzen en doen veel aan nascholing."

Philippine: "Belangrijk is ook dat we veel aan preventie doen, het voorkomen van problemen. We geven instructie over goed poetsen en ragen en voedingsadviezen. Zoetigheid, ook energiedrankjes, leidt tot erosie van gebitten. Maar ook stress zien we terug in gebitten, als een vorm van slijtage. Bij dergelijke problemen kunnen we mensen helpen en ondersteunen." Coen: "Mondgezondheid speelt ook een rol bij de algehele gezondheid en heeft bijvoorbeeld een link met diabetes en hart- en vaatziekten. De mond is het begin van het maag-darmkanaal. Bij ouderen kan een slecht gebit er de oorzaak van zijn dat iemand slecht eet. Indien nodig verwijzen we naar de specialist."

Naast haar werk in de praktijk blijft Philippine werken op de bus van de jeugdtandverzorging en één dag in de week in Wognum in een instelling voor verstandelijke gehandicapten. Met de komst van Philippine is er een eind gekomen aan de wachtlijst bij Praktijk Tandarts Texel. Nieuwe patiënten zijn welkom. Philippine werkt op maandag en dinsdag, Coen op woensdag, donderdag en vrijdag. Er zijn ook twee preventie-assistenten aan de praktijk verbonden.