Fysiotherapeut Nienke Eijpe van de fysiopraktijk PFB.
Fysiotherapeut Nienke Eijpe van de fysiopraktijk PFB. Foto: Liam en Imme van de Vliekotter

Nienke Eijpe tegen Liam en Imme: Fysiotherapeut is het mooiste beroep dat er bestaat

Wij zijn Liam en Imme van De Vliekotter. Wij hebben de opdracht gekregen van de krant om een interview af te nemen. We hebben toen gekozen voor fysiotherapeut Nienke Eijpe van de fysiopraktijk PFB.

Wat doet een fysiotherapeut? Hebben ze met veel mensen te maken? Welke eigenschappen moet je hebben?

Nienke vertelt dat ze dit beroep had gekozen, omdat ze biologie vooral heel interessant vond. Toen ze 12 jaar werd kreeg ze een atlas van het menselijk lichaam. Vanaf toen wist ze zeker dat ze die kant op wou.

Als je dit beroep zou willen doen is het makkelijkst om een HAVO/VWO diploma te hebben. Als je dat niet hebt is dat niet erg. Nienke heeft namelijk MAVO gedaan en is met een omweg gekomen waar ze nu is. De opleiding fysiotherapie duurt 4 jaar. Als je dan ook nog ergens gespecialiseerd in wilt worden, duurt dat natuurlijk langer. Tijdens die 4 jaar moet je heel veel stage lopen, 2 jaar in totaal.

Als je fysiotherapeut wilt worden moet je wel sociaal zijn, aan mensen durven te zitten en het leuk vinden om mensen te helpen. Nienke werkt nu al 2 jaar bij 'PFB'. In die tijd heeft ze geleerd dat je alles kunt bereiken wat je maar wilt. Als je er maar echt voor gaat.

We hebben ook gevraagd hoeveel klanten ze per dag had. Ze zei dat het verschilde. Meestal heeft ze per half uur 1 klant. Ze werkt 8 uur per dag, dus dat is 16 klanten. Maar soms werkt ze ook in een groep. Dan heb je natuurlijk meer dan 1 klant per half uur.

Als laatste wilde ze nog vertellen dat fysiotherapeut zijn het leukste beroep is dat er bestaat. Hier zijn wij het mee eens.

Liam en Imme

Afbeelding
Afbeelding