Afbeelding
Foto:

Interview met baas van ijssalon

1. Hoe heet u? Barry Odinga.

2. Hoe heet uw ijssalon? De ijsBar.

3. Hoe bent u op het idee gekomen om een ijssalon te beginnen? Ik las een artikel in de krant op mijn werk dat ik al niet zo leuk meer vond over iemand die een ijssalon was begonnen en dacht dat wil ik ook.

4. Hoe heeft u dat dan gedaan? Ik heb ontslag genomen, toen ben ik naar Italië gegaan om les te nemen.

5. Maakt u uw ijs zelf en hoe doet u dat dan? Ja. Ik doe Texelse melk, een beetje room en wat suiker in een grote ketel dan verhit ik dat, zodat de bacteriën eruit gaan dan mag ik het verkopen.

7. Had u gedacht dat het goed zou lopen? Natuurlijk, anders begin je er niet aan.

8. Hoe verzint u steeds nieuwe smaken? Dat is afhankelijk van wat ik zelf lekker vind en wat de mensen lekker vinden. Het is een beetje proberen om in de bakken te houden wat veel wordt gegeten. Anders bedenken we wat nieuws.

9. Wat is uw favoriete smaak? Yoghurt amarena.

10. Was was uw eerste en uw nieuwste smaak? Mijn eerste yoghurt amarena en mijn nieuwste smaak dulce de lege (Spaans).

Sanna: Ik vind het zo lekker dat er verschillende soorten zijn, zoals koek en verschillende soorten chocola.

Lisanne: Ik vind het het lekkerste ijs dat ik tot nu toe heb geproefd en smaken als citroen zijn heel lekker verfrissend

Door: Sanna de Vries en Lisanne Versluis.

Nieuwe winkel

in Oudeschild

Aan de Heemskerckstraat in Oudeschild is een nieuwe winkel geopend.

De winkel is van EP Voordeelland, de eigenaars zijn Dimitri en Raoul Helleman. Voordat zij het pand kochten was het oud en stond het leeg. De winkel is door tweeën gedeeld, de ene kant tweedehands spullen met waaronder wasmachines, drogers etc. en aan de andere kant vindt u souvenirtjes. Wilt u graag een gerepareerde tweedehands wasmachine etc. kopen? Grote kans dat u het hier vindt! De winkel en de bovenverdiepingen worden in de winter verbouwd. Wanneer de verbouwing klaar is, wordt de bovenverdieping een bed and breakfast, dit is naar idee van Daniëlle en Jolanda. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de mensen die de winkel bezoeken, hier ook terecht kunnen voor een broodje en een kopje koffie.

Gemaakt door Imara Helleman, Loes Koning & Randy Koiter