De jongsten als Minions op het podium.
De jongsten als Minions op het podium. Foto: House of dance

House of Dance in filmsferen

Tweehonderd leerlingen van House of Dance, afkomstig uit Den Helder en Texel hebben zondag de terugkerende eindvoorstelling gehouden. Het was de derde keer dat het evenement werd gehouden in theater De Kampanje in Den Helder.

Terwijl buiten de zon al hoog aan de hemel stond, werden 's morgens nog de laatste nodige voorbereidingen getroffen. Nadat de generale repetitie nagenoeg vlekkeloos was verlopen en iedereen omgekleed en wel in de schmink zat, kon het spektakel beginnen.

Dit keer namen de leerlingen iedereen mee in de wereld van de film. Het varieerde van kinderfilms tot actiefilms, van komediefilms naar thrillers, sciencefiction, dansfilms en avonturenfilms. Kortom, alles kwam aan bod. De allerkleinsten dansten samen met hun dansjuffen Whitney en Bo als ware Minions over het toneel. Belle en het Beest brachten menigeen in ontroering met hun wals.


Vol bewondering keken de kinderen zelf vanuit de coulissen naar het gastoptreden van Charlene als Vaiana. Uiteraard kreeg "Judeska" de lachers op de hand met de Bon Bini dans.


Maar ook de traditionele films als James Bond, Star Wars en Ghostbusters konden natuurlijk niet achterblijven. Ballet op mooie muziek van Jungle Book en Jurassic Park gaven weer de rustpuntjes in het geheel.

Daarnaast werd er aandacht besteed aan leeftijdscategorieën onder de bezoekers en werd voor het filmblok "Thrillers" even de kans geboden om de zaal vlak voor de pauze alvast te kunnen verlaten. Dit was zeker niet onnodig, want de welbekende "Thriller"act van Michael Jackson werd weergaloos weergegeven en gaf je de nodige koude rillingen.

Na de pauze werd de film "Avatar" weergegeven in de vorm van Hiphop, Modern Jazz en Dancehall. Dansfilms en de avonturenfilm Pirates Of the Caribbean brachten het dansspektakel tot zijn eind en na afloop kwamen alle leerlingen in galakleding, als een ware filmdiva/divo hun applaus in ontvangst nemen.