Joshua en Thomas snel op atletiekbaan

Een lekker zonnetje en een aardige bries tijdens de testloop op de atletiekbaan aan de Haffelderweg. Deze keer een mooi aantal deelnemers dat op de 3000 meter aan de startstreep stond.

Het was Thomas Richter die gelijk de kop nam en rondje voor rondje iets verder uitliep op de andere lopers. Met een tijd van 13.42 bleef hij de nummer twee op deze afstand, Piet Bakelaar, ruim een halve minuut voor (14.14). Piet op zijn beurt was weer een halve minuut voor op de Phanos-loper Bob Renkema uit Amsterdam (14.46).

Snelste vrouw was deze keer Laurien Bakker , die met 15.08 een stukje voorsprong had op Annegreet van der Vis uit Oosterend (15.33).

Daarachter waren het Johan en Annouk Eldering die beiden in een mooi gelijkmatig tempo de 7,5 ronde volbrachten in respectievelijk 16.08 en 19.18.

Op de 800 meter helaas slechts één deelnemer, maar wel een hele snelle. Joshua van der Voort, het jonge talent van AV Texel, snelde naar een persoonlijke toptijd van 2.40.

De volgende baanloop die AV Texel organiseert zal plaatsvinden op dinsdagavond 4 september 2018. Dan kan er gelopen worden over de afstanden 1000 meter en 5000 meter. Een mooie test om te kijken hoe het staat met de trainingen voor de Texel Halve Marathon die eind september op de loop-agenda staat. De eerste dinsdag van augustus is er geen baanloop in verband met alle zomerlopen die dan op Texel plaatsvinden.

Voor meer informatie en de volledige uitslag www.avtexel.nl.