Tuan Pham-Do in de nieuwe wagen in Den Burg.
Tuan Pham-Do in de nieuwe wagen in Den Burg. Foto: Johan Habing

Nieuwe verkoopwagen van loempia's voor Tuan

Hij is er maar wat blij mee. Tuan Pham-Do, die wekelijks loempia's verkoopt op Texel, stond zaterdag voor het eerst met zijn nieuwe verkoopwagen op het parkeerterrein bij Albert Heijn in Den Burg.

De nieuwe wagen vervangt de kraam die anders wekelijks tegenover de supermarkt aan de Waalderstraat werd opgebouwd. Het voordeel: geen last meer van het weer op koude dan wel winderige dagen en gewoon een eigen plek om te kunnen werken. Tuan maakte zelf de inrichting van de wagen, zodat hij er de juiste routing heeft en prettig kan werken. Hij liet bewust een ruim tafelblad aan de voorkant maken en liet ook een mooie foto van een landschap in Vietnam in de wagen aanbrengen.

Tuan is een begrip op Texel: veel Texelaars - en ook toeristen - lopen vaak even bij hem langs om een loempia te halen. Zijn familie komt al meer dan dertig jaar naar het eiland om loempia's te maken en te verkopen. De ouders van Tuan begonnen ermee en hij nam het werk later van ze over. De nieuwe wagen trok zaterdag al meteen de nodige aandacht.