Het terras van De Lindeboom aan de Groeneplaats in Den Burg.
Het terras van De Lindeboom aan de Groeneplaats in Den Burg. Foto: Jeroen van Hattum

De Lindeboom in Terras Top 100

'Dit is een terras waar je gaat zitten als je er langsloopt.' Een oordeel over het terras van De Lindeboom in Den Burg van het horecavakblad Misset Horeca.

Het blad publiceerde afgelopen week de Terras Top 100 van beste terrassen in Nederland en beloonde het terras van De Lindeboom met de 47ste plaats op de lijst. De jury die de Top 100 samenstelde, was lovend over het terras. Er werd snel en accuraat gewerkt en de jury was onder de indruk van het sinaasappelgebak dat geserveerd werd. Het koekje bij de koffie was lekker, vers en voorzien van een logo van De Lindeboom en ook een onbedoeld 'voetenbad' bij het tweede kopje koffie mocht de pret niet drukken. "Wat een fijn bedrijf."

Het is de vierde keer dat het terras aan de Groeneplaats een plek heeft verworven in de landelijke top 100 van beste terrassen in Nederland. De Lindeboom stond in 2014 voor het eerst in de Top 100 op de honderdste plaats, gevolgd door de 54ste plek in 2015 en de 94ste plaats in 2016. De Lindeboom is het enige Texelse bedrijf in de Top 100 van 2018 en ook het enige in de lijst genoteerde horecabedrijf boven de lijn Alkmaar-Hoorn.