De Texelaars die woensdagavond een gift van de Lions kregen.
De Texelaars die woensdagavond een gift van de Lions kregen. Foto: Jeroen van Hattum

Lions Club Texel doneert giften aan zeven goede doelen op Texel

Paardrijden voor mensen met handicaps, een opleiding voor natuurgidsen en het nieuwe boothuis van de KNRM in De Cocksdorp.

Het is een greep uit de zeven goede doelen die woensdagavond een gift van Lions Club Texel. De serviceclub stelde in totaal €7500,- beschikbaar dat was opgehaald met de Lionsveiling en het bakken van hamburgers tijdens Koningsdag in het park in het centrum van Den Burg.

Arie Bruin, voorzitter van de Fondsverdelingscommissie van de Lions, reikte €500,- uit aan Bert de Boer voor een opleiding van natuurgidsen waar IVN Texel (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) in september mee is begonnen. Voor de Stichting Paardrijden voor minder-validen was er eveneens €500,-. Voorzitter Wim Boom liet weten dat de stichting inmiddels 31 jaar bestaat en werd opgericht door Bernhard Wolf en Afra Stoop. Het paardrijden werkt ontspannend voor de spieren van de deelnemers.

Jeroen Mulas Lastra uit Den Burg kreeg een gift van €1000,- om vanaf oktober mee te kunnen doen aan School at Sea. Dat is een zeiltocht van een half jaar richting de Cariben en weer terug met een driemaster waarbij zo'n 38 leerlingen het schip beheren en tegelijkertijd hun schoolwerk doen. Jeroen is al meer dan een jaar met diverse acties bezig om de benodigde €22.000,- bij elkaar te krijgen. De Stichting Hoera het is Vandaag kreeg eerder al €500,- voor de gezondheidsbeurs.

Voorzitter Joke Geldorp van het Tesselhuus nam een gift van €2500,- in ontvangst voor de vakantieweken voor mensen met handicaps. De Lions draaien het Tesselhuus in De Koog al 35 jaar samen met de Rotary op Texel. Ria van der Vis van de Stichting Hulp Oost-Europa Texel kreeg €1000,- voor de brandstofkosten van de hulptransporten. Penningmeester Klaas van der Duim van de KNRM ontving een gift van €1500,- voor de inrichting van het nieuwe boothuis dat aan de Volharding in De Cocksdorp wordt gebouwd.