Afbeelding
Foto: Job Schepers

@TXL

Ondankbaarheid

Afgelopen week heb ik mij weer eens verbaasd op Facebook. Dit niet de eerste keer, echter ging het hier om iets vaker voorkomends. Ik doel op een bericht van de Texelse Courant wat ging over de nieuwe bebouwing van de Groeneplaats. Nou weet ik dat dit een gevoelig onderwerp is voor veel Texelaars, en daar heb ik ook respect voor. Ik sluit me, net als veel Texelaars, aan bij het kamp dat het jammer vindt hoe de Groeneplaats er nu bij ligt. Blij was ik daarom ook met de aankondiging en de plannen voor de bebouwing. Naar mijn mening mooie gebouwen, redelijk in dezelfde stijl als wat er al staat, met winkel-en woon bestemming.

Veel mensen waren het echter niet met mij eens, zo bleek wel uit de reacties onder het artikel op facebook. De mensen die het hardst schreeuwden tegen "de kale Groeneplaats" stonden nu weer op de digitale barricade om maar even te melden wat een slecht plan dit wel niet was. Natuurlijk is het mensen hun goed recht om hun mening over iets te geven. Het is mooi dat dat gewoon kan. Toch krijg ik steeds meer moeite met sommige meningen. Het is heel belangrijk om ieders mening te horen, dat ontken ik niet. Maar in hoeverre moet je luisteren naar mensen die uit hun slof schieten van elk plan wat geopperd wordt?

Het toppunt werd wat mij betreft wel bereikt door een persoon die onze gemeenteraad beschuldigde van corruptie, natuurlijk volledig zonder onderbouwing. Ik moest mij echt inhouden om geen lange reactie daarop te gaan schrijven, want daar schiet je bij zulk soort mensen toch niets mee op. Ik vraag mij dan toch af wat voor mensen achter zo'n profiel schuilgaan. In zo'n situatie blijkt dan toch weer: Facebook/internet is heel mooi, en je kan er fantastische gesprekken hebben met mensen over de hele wereld, maar er zitten ook genoeg rotte appels tussen.

Jeffrey Eelman