Campagne om geldproblemen

bij Texelaars kop in te drukken

De gemeente gaat maatregelen nemen om in een zo vroeg mogelijk stadium te voorkomen dat Texelaars in geldproblemen raken.

De gemeente start een campagne om de schuldhulpverlening meer onder de aandacht te brengen. Daarvoor wordt samengewerkt met diverse organisaties op het eiland en er komt een website waarop mensen met informatie over geldzaken kunnen vinden.

Volgens wethouder Sander van Knippenberg (sociaal domein) kan het iedereen overkomen dat er schulden ontstaan. "Dat kan bijvoorbeeld door ziekte van jezelf of je partner of doordat je onverwacht werkeloos raakt. Veel mensen hebben geen financiƫle buffer waardoor je snel in de schulden kunt raken."

De gemeente hoopt met de campagne te bereiken dat Texelaars zich al melden voor hulp als ze merken dat er financiƫle problemen dreigen te ontstaan. De hoop is problemen daarmee in een vroegtijdig stadium het hoofd te bieden, zodat problemen niet uit de hand lopen.

Van Knippenberg: "Als je geldzorgen hebt, kun je in de stress raken. Dan lukt het vaak niet om ver vooruit te kijken, waardoor je juist gebaat bent bij hulp." Volgens de wethouder is het belangrijk dat Texelaars met geldproblemen niet met de nek worden aangekeken of zelf de schuld krijgen van de situatie waarin ze zitten. "Het gebeurt vaak door omstandigheden die je zelf niet in de hand hebt."

De gemeente hoopt met de nieuwe campagne ook te bereiken dat Texelaars zich niet beschroomd voelen om aan te kloppen voor hulp. Meer over de campagne op pagina 2 van deze krant.