Gedeputeerde opent natuurgebieden

Gedeputeerde Adnan Tekin verrichtte vanmorgen de officiƫle opening van natuurgebieden Waalenburg en Hanenplas. Vanmiddag voert de provinciebestuurder overleg met LTO Noord Texel en bezoekt hij enkele landbouwbedrijven.

"Met het afronden van de werkzaamheden aan natuurgebied Hanenplas is een belangrijke stap gezet in het ontwikkelen van natuur op Texel. De valleien van Hanenplas zijn weer natter, het landschap open en het nieuwe fietspad en ruiterpad is in gebruik. Tevens zijn de eerste twee uitzichtpunten gereed", meldt de provincie.

Tekin bezoekt de 'kiekcontainer' (met informatie over de natuurontwikkeling in Waalenburg) en uitzichtpunt Hertenkamp. Daarna is er de feestelijke opening van de natte valleien van natuurgebied Hanenplas. Ook Riena Tienkamp (Staatsbosbeheer) behoort tot de sprekers.

Vanmiddag tijdens het overleg met de Texelse landbouw in Hotel Texel komt ook de natuurontwikkeling ter sprake en krijgt Tekin de petitie aangeboden tegen uitbreiding van het Nationaal Park. Daarna bezoekt de gedeputeerde ijsboerderij Labora en landbouwbedrijf Padang. Cor de Lugt geeft uitleg over de geschiedenis van de pootaardappelteelt op Texel en er is een minimarkt met uitleg door producenten van Texelse producten.