Gerechtjes die werden geserveerd in het gebouw van de Waddenhaven, werden gefotgrafeerd en door de bloggers direct gedeeld met hun volgers.
Gerechtjes die werden geserveerd in het gebouw van de Waddenhaven, werden gefotgrafeerd en door de bloggers direct gedeeld met hun volgers. Foto: Gerard Timmerman

Voorproefje bloggers Beach Food Festival

"Veel van mijn volgers hebben er nog niet over gehoord. Dit is een leuke manier om Texel een extra boost te geven." Bloggers aan het woord over het Beach Food Festival van 20 tot 22 juli op en rond het strandje van Waddenhaven Texel.

Populaire bloggers uit verschillende delen van het land waren woensdag naar Texel gekomen voor een voorproefje over het culinaire openluchtfestival bij de jachthaven. Niet met de veerboot, om het wad volop te beleven werden ze met de snelle Bruuzer opgehaald uit Den Helder. Het gas ging onderweg stevig open, de snelheid liep hoog op. Spectaculair, maar de meeste dames hadden zich niet gekleed voor zo'n avontuur en ook het koele weer zorgde ervoor dat het gezelschap verkleumd voet aan wal zette.

De bloggers kwamen snel op temperatuur op de bovenverdieping van Waddenhaven Texel, een plek waarheen was uitgeweken als alternatief voor een diner in een kille Texelse duinpan. Gastheer Jook Nauta praatte de dames bij over de haven en het Waddenstrandje, dat eerder dit jaar was opgehoogd met drie scheepsladingen zand uit de Waddenzee. Zodat de gasten tijdens het BFF met droge voeten van de culinaire gerechten kunnen genieten.

Naar schatting 12.000 bezoekers trok de tweede editie van het driedaagse festival vorig jaar, van wie er volgens organisator Valerie Jongeneel heel wat speciaal voor naar het eiland komen. De komst van de bloggers zal er wellicht toe bijdragen dat nog meer liefhebbers uit het land het strandje weten te vinden.

De bloggers hebben een groot bereik. De dames van "Charlie's Kitchen", die bloggen over food en lifestyle, hebben zo'n 35.000 volgers. Charlie, die eigenlijk Charlotte heet, blogde in gezelschap van Christa, die alle gerechten op de foto's zette. Elders aan tafel Elke, van de reiswebsite "Wander-Lust". Aan tafel druk doende met het maken en bewerken van foto's en filmpjes, die ze ter plekke van commentaar voorzag. En meteen op Instagram zette. Ze heeft 28.000 volgers.

Volgers hield ze op de hoogte van de gerechtjes die koks Dewi van der Plaats, Sven Bakker en Vincent Hoekstra van De Eilandkeuken en Joram Timmerman van het Kookatelier ter plekke bereidden en serveerden. Zoals het Blikvangertje, een gerechtje met twee soorten schelpen: een scheermesje aangemaakt met dressing, venkel en linzen, kokkels, Texelse asperge, doperwten en een zilt boeketje van zeekraal, zeevenkel en mosterdblad. Op tafel brood van Novalishoeve, met boerenboter met zeekraalpoeder.

Ander culinaire traktatie bestond uit verse pijlstaartinktvis, tagliatelle, cintroentijm, schuim van Texels schapenkaas en een krokantje en zeewier en jonge prei. Ook het Texels lam waarvan de koks de bloggers lieten proeven viel in de smaak. Alle gerechtjes die de dames kregen voorgeschoteld, worden ook op het BFF geserveerd.

Op Novalishoeve werden de bloggers rondgeleid over het bedrijf en genoten van het dessert, gemaakt van ingrediƫnten van de boerderij, dat werd geserveerd.

Afbeelding