Afbeelding
Foto: Maren Kuijper

Imme Schraag kaapt prijzen weg

In Den Helder werd afgelopen weekend een tweedaags concours georganiseerd door de Duinruiters. Op beide dagen werd er in de dressuur en het springen gestreden door vele ruiters en amazones.

Imme Schraag kwam met Ichero Texel aan start in de klasse L1. Het fokproduct van de familie Van der Linde zette onder Schraag zijn beste beentje voor en won beide dagen met een gemiddelde score van 71,39 procent. Schraag kwam daarmee in het eind klassement over twee dagen op het hoogste podium en mocht de Duinruiterbokaal in ontvangst nemen.

Ook Mery-Lou Moormann was goed op dreef. Met haar pony Fernando startte zij in de klasse M1. Ze liet op zaterdag een score van 196 en 193 noteren. Zondag reed de amazone naar 205 en 196 punten. In het eindklassement leverde haar dit een mooie vierde plaats op.

Bij de Z1/Z2 pony's stuurde Noor Witte haar pony Raphael naar de winst. Op zaterdag waardeerde de jury haar proeven met 212,5 en 232,5 punten. Op zaterdag leverde haar dit de eerste plaats op. Zondag was Witte eveneens succesvol met 209 en 217 punten. Ilona van der Vis nam met de elegante merrie Enza deel in de klasse Z1/Z2 paarden. Met twee sterke Z1 proeven werd zij tweemaal eerste met 231 en 224,5 punten. Zondag reed zij nog twee nette proeven die 207 en 217 punten opleverde. Van der Vis werd overall kampioen van de klasse Z1/Z2 en in het eindklassement over twee dagen leverde haar dit een knappe 5e plaats op. Daarnaast heeft de combinatie nu voldoende winstpunten behaald om te mogen promoveren naar de klasse Z2.

In de klasse L2 zette Julia Esselman met Bubbilicous ook een mooi resultaat neer. Ze won een derde en twee prijs met 209 en 200 punten. Zij kwam tevens uit in het BB springen. Hier pakte zij een eerste plaats.

Bij het springen was Skye Brouwer goed in vorm. Met haar pony Nemo reed zij in de klasse B twee foutloze rondes. De jury waardeerde haar manier van rijden met 75,5 en 80 stijlpunten. Ze nam tweemaal de eerste prijs in ontvangst. In het eerste parcours werd Brouwer op de voet gevolgd door Fien Schraag die met haar pony Mambo nr.5. Schraag liet alle balken liggen en liet 72,5 punt voor de stijl noteren. Dit was goed voor een tweede plaats. In het B springen wist Annemieke Bos met haar paard Haya Lavska een derde plaats binnen te slepen.