Cultuurtijger

De gemeente is op zoek naar een 'cultuurtijger' van jonger dan 21 jaar om de Adviescommissie Cultuurbeleid te versterken.

"Ben jij iemand die wel eens naar het theater of museum gaat? Danst? Tekent? Schildert? Graffiti maakt? Verheug je je nu al weer op Sommeltjespop of op Texel Blues? Of doe je op een andere manier iets met kunst en cultuur? En vind je misschien dat er op Texel veel te weinig te doen is voor jongeren? Of juist teveel van hetzelfde? Heb je een mening over het kunstonderwijs op de OSG? Of heb je andere ideeën om Texel leuker en leefbaarder te maken, of om mensen te inspireren? Een tatoeage-festival? Een Texels Into the great wide open? Of iets heel anders dat wij niet kunnen bedenken?", schrijft de gemeente op haar website.
De Adviescommissie Cultuurbeleid adviseert de gemeente op het gebied van kunst en cultuur. Als commissie vinden wij het belangrijk dat jongeren een stem hebben en deze kunnen laten horen. Zeker als het gaat om kunst en cultuur op ons eiland. Denk daarbij aan cultuur in de breedste zin van het woord: van zang, dans, popfestival, theater, beeldende kunst, literatuur, cultuurhistorie en musea. Geïnteresseerd? Reageer via: Gemeente Texel, t.a.v. Margriet van Beek, Postbus 200, 1790 AE Den Burg, 0222 – 36 21 91, mvanbeek@texel.nl.