Leden van de Rotaract halen de vis in de keuken om uit te serveren.
Leden van de Rotaract halen de vis in de keuken om uit te serveren. Foto: Jeroen van Hattum

Geslaagd aspergediner Rotaract

Leden van de Rotaract op Texel staken woensdagavond de handen uit de mouwen voor het vierde aspergediner voor het goede doel.

In totaal 63 Texelaars genoten in restaurant de Waddenhoeve van De Krim van een zevengangendiner dat de leden van de Rotaract onder leiding van chefkok Michiel Arends van Rebecca klaarmaakten en uitserveerden. De Rotaract bestaat uit een groep jonge Texelaars (18 tot 35 jaar oud) die zich vrijwillig voor de samenleving inzetten en met de Rotaryclub op Texel verbonden zijn.

De gasten kregen onder meer soep van Texelse asperges, asperges met krab, grietfilet met asperges en gestoofde lamsnek en lamsrump van Texels lam. Culinair grapje was een 'asperge speciaal' dat eruit zag als een frikandel speciaal. De asperges waren gesneden en voorzien van een hollandaisesaus met een vleugje curry. Het smaakte allemaal erg lekker en de avond was goed georganiseerd. Diverse bedrijven en mensen op het eiland hadden meegeholpen het diner mogelijk te maken. Het goede doel was het Tesselhuus in De Koog. Bestuurslid Jan Klok was lovend over de actie van Rotaract.