Beeld van de grafittimuur in Restaurant De Vlijt dat morgen opent.
Beeld van de grafittimuur in Restaurant De Vlijt dat morgen opent.

Luchtvaarthistorie tastbaar in Restaurant De Vlijt

De Vlijt, ooit de naam van de boerderij op de plek van het vliegveld, keert terug. In de naam van het restaurant op Texel Airport. Restaurant De Vlijt opent zaterdag 9 juni .

Na een periode met de nodige wisselingen in de exploitatie is Texel Airport NV sinds april van dit jaar eigenaar van het vliegveldrestaurant en de bovenliggende acht luxe hotelsuites in het Hotel Airport Texel. Restaurant en hotel worden geƫxploiteerd door De Pelikaan Catering. Ingrid Hennink, tot een jaar geleden uitbater van De Kombuis in Oudeschild, is aangetrokken als bedrijfsleider. "Niets doen is niks voor mij", zegt ze zelf. De unieke plek en de luchtvaarthistorie keren terug in de formule net als de naam. Het interieur is volledig vernieuwd en ontworpen door Buro Fyr in samenwerking met Zilte Zaken. Het concept ademt de geschiedenis van de luchtvaart en avonturiers. In het oog springt de graffitimuur, gemaakt door de graffiti broers Wessel en Stein Koning van ikwilgraffiti.nl.

Het restaurant is dagelijks geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het restaurant serveert koffie, thee, heeft onder meer een lunch- en dinerkaart, diner, verzorgt feestjes en buffetten.