Opnieuw goederen voor Oost-Europa

Omdat hulp aan de mensen in Oost-Europa 'nog steeds bar nodig is', is de Stichting Hulp Oost-Europa Texel weer druk bezig met het inzamelen van goederen. Ditmaal gaat het om tuingereedschap en voedsel.

"Het is voor ons moeilijk voor te stellen, hoe hoog de nood daar is. Jongvolwassenen zijn vertrokken naar het buitenland om te werken en fabrieken zijn gesloten. In veel dorpen in Vaslui wonen nu alleen nog maar ouderen", vertelt Ria van der Vis van de stichting. Ze vervolgt: "Dominee Costel is met zijn gezin naar deze streek verhuisd om hulp te kunnen bieden. De kinderen worden nu na schooltijd opgevangen en krijgen huiswerkbegeleiding en een warme maaltijd. Door het contact met de kinderen kwam de grote nood in de gezinnen aan het licht. Er sterven mensen door ondervoeding in deze streek."

Een groot probleem is voedsel en daarom wil de stichting vanaf Texel deze mensen helpen met gereedschap, om de grond te bewerken, zodat zij hun eigen voedsel kunnen verbouwen. "Dus heeft u nog tuingereedschap over, dan is dat heel welkom op Maricoweg 6. Ook voedsel in blik is nodig."

Half juni wil Harry Wetenkamp met Piet van der Slikke een grote hoeveelheid hulpgoederen brengen naar deze streek Vaslui, dit gebied ligt tegen Moldaviƫ aan. Vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel doen hun best en werken heel hard, om alle goederen klaar te krijgen voor verzending. Extra hulp is altijd heel welkom.

Ook een financiƫle bijdrage is onmisbaar. Een bijdrage is welkom op: NL 18 RABO 03625 21 905 t.n.v. Stichting Hulp Oost-Europa Texel. (met ANBI goedkeuring).