Aandacht voor lokale producten.
Aandacht voor lokale producten. Foto: Slow Food Texel

Slow Food Texel neemt afscheid

Slow Food Texel (SFT) stopt er mee. Het bestuur is van mening dat de missie is bereikt. Op donderdag 21 juni vanaf 19:30 uur bij schapenboerderij De Waddel is er nog één keer een evenement: 'De smaak van de Waddel'.

SFT startte in 2005. "Meer dan honderd leden begonnen aan een traject van Lokaal, Slow en Eerlijk eten. Wij organiseerden van allerlei activiteiten om deze gedachte te ondersteunen; markten, diners, lezingen en wat al niet meer. Vele leden en ook niet-leden namen deel aan de diverse activiteiten. We hebben bijzondere producten gepresenteerd en producenten een podium gegeven. We aten en kookten met elkaar en raapten oesters, luisterden naar de jagers en deden aan wildplukken", laat het bestuur, dat bestaat uit Hans van Veller, Aart Wijker, Joscha Schoots, Frits Bakker, Aad van Heerwaarden en Annette van Ruitenburg, weten.

Nu er in restaurants en bij mensen thuis volop gekookt wordt met duurzame en lokale producten, zit de missie van het bestuur er op. "Wij van het huidige bestuur gaan stoppen. Veel enthousiaste leden hebben inmiddels andere keuzes gemaakt. Er zijn natuurlijk trouwe Slow Food leden, zij waren al lid voordat Slow Food Texel opgericht werd. Uiteraard kan men lid blijven van Slow Food en aansluiten bij een andere lokale afdeling zoals Amsterdam of Haarlem", stelt het bestuur. Wie zin heeft Slow Food Texel toch voort te zetten kan contact opnemen via slowfood@waaldam.nl.

Het slotstuk voor dit bestuur volgt als gezegd op 21 juni. Dan zal in samenwerking met STAAL catering en Vrienden van de Waddel een 'langste dag-diner' gehouden worden. Aanvang vanaf 18:30 uur (dan wordt er ook gemolken). Aan tafel om 19:30 uur, eindtijd 22:00 uur. Opgeven eveneens via bovenstaand mailadres.