Bijzondere verschijningen tijdens de schoolkamp van De Vliekotter.
Bijzondere verschijningen tijdens de schoolkamp van De Vliekotter. Foto: De Vliekotter

De Vliekotter op schoolkamp: We moesten slapen, maar het was tot één uur best onrustig

Maxime en Charlize van de Vliekotter gingen op schoolkamp en deden daar verslag van.

We hebben het in de weken voorafgaand aan het kamp in de klas over planeten en de Tweede Wereldoorlog gehad. Van beide onderwerpen hebben we zelf een echte website gemaakt. Tijdens het kamp stonden deze twee onderwerpen centraal.

We verzamelden op 23 mei op school. Daar moesten we onze tassen in de auto's zetten en werden we uitgezwaaid door de hele school en onze ouders. Als eerste gingen we naar het Eise Eisinga planetarium in Franeker. Daar kregen we in de woonkamer van Eise informatie en toen mochten we een speurtocht doen.

Vervolgens gingen we naar het kamphuis we mochten de kamers inrichten en de buurt verkennen. s' Avonds kregen we heerlijke macaroni te eten. Daarna hadden we levend Cluedo met ruimtewezens. We moesten de kamers in en daar zaten de ruimtewezens (de leiding) die we mochten ondervragen. We hadden ook het planetensmokkelspel en dat was erg leuk. We moesten de planeten naar de andere kant brengen zonder dat je getikt werd. Daarna moesten we gaan slapen, maar het was tot één uur best wel druk.

De volgende dag begon rond zeven uur, want toen waren de meeste kinderen al wakker. Eerst gingen we ontbijten en ons lunchpakket klaarmaken en toen vertrokken we naar Wildlands in Emmen. Het was een half uurtje rijden vanaf het kamphuis. Het was daar ontzettend gezellig en we bleven daar heel lang en iedereen vond het superleuk. Na Wildlands gingen we naar de Hunebedden en daar hebben we een hele grote fotoshoot gehouden. We hebben wel meer dan 100 foto's gemaakt.

Toen gingen we terug naar het kamphuis en hebben we daar lekker wraps gegeten. s' Avonds was de bonte avond en dat was heel erg leuk! Met heel veel acts. Daarna hadden we eigenlijk nog een spel maar het was al laat en iedereen was zo moe dat we lekker gingen slapen.

De derde en laatste dag moesten we wakker gemaakt worden door de juffen, want iedereen was heel moe. Toen moesten we na het ontbijt de grote schoonmaak nog doen en alles inpakken. Daarna gingen we naar kamp Westerbork. Daar hebben we eerst het museum bezocht en daar hebben we een speurtocht gedaan. Vervolgens gingen we op de parkeerplaats nog even iets eten en reden we met de bus naar het kampterrein. Daar kregen we een rondleiding van juf. En dat was heel indrukwekkend einde van een fantastisch schoolkamp!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding