Afbeelding
Foto:

Thriller "Wreed" van Mel Wallis De Vries

Anneke Poszig en Nienke Hoedjes van de Jac.P.Thijsseschool schreven deze recensie over het boek "Wreed".

Het boek "Wreed" is een spannende jeugdthriller van de bekroonde schrijfster Mel Wallis de Vries. Zij is uitgegroeid tot de succesvolste jeugdtrillerauteur van dit moment. Het boek is geschreven in de tegenwoordige tijd, met terugblikken van Danielle. Maar ook uit het oogpunt van de dader. Dit wordt ook nog eens duidelijk gemaakt door de kleur van de pagina's. Het boek leest lekker en doordat het spannend is van begin tot het eind blijf je lezen. Je wilt echt weten hoe het afloopt en wie toch de dader is.

Danielle gaat met drie vriendinnen op wintersportvakantie. Loulou, Robin, Madelief en Danielle hopen veel plezier te maken. Ook al houdt Danielle niet eens zo van skiƫn. Op vakantie ontmoeten ze een leuke jongen, genaamd Dante. Toevallig woont hij ook in Amsterdam. Maar als Danielle thuis komt is er bij haar ingebroken. Uit haar kamer blijkt niets verdwenen te zijn, toch krijgt ze een heel onbehagelijk gevoel dat er iets mist. Daar is dan ineens een berichtje van haar ex-vriend Stan. Ze wil liever niet antwoorden. Dante en Danielle spreken nog vaak met elkaar af. Ze krijgen een relatie. Loulou is jaloers op Danielle, omdat zij Dante ook leuk vindt.

Op een mysterieuze stormachtige avond op weg naar haar afspraakje met Dante wordt Danielle gevolgd door een schaduw. Wie zou dat zijn? En waarom wordt ze gevolgd? Of is dat haar gevoel alleen maar? "Ik zal haar moeten straffen voor die kopstoot. Ze moet begrijpen wie de baas is." "Een vonk van medelijden smeult in mij. Ik hoop dat ze inziet dat ik dit niet uit haat doe maar uit liefde. Voorzichtig schuif ik de strop om haar nek." Wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt en er niemand meer is om je te helpen?