Babs de Haan, kampioen op de districtswedstrijd turnen in Amersfoort.
Babs de Haan, kampioen op de districtswedstrijd turnen in Amersfoort. Foto: Aangeleverd

Babs de Haan districtskampioen

De 17-jarige Babs de Haan uit Den Burg van GV Texel is kampioen geworden tijdens districtswedstrijden turnen op een districtswedstrijd in Amersfoort.

Het was een grote wedstrijd met 36 sterke turnsters uit Noord-Holland en Utrecht. Babs werd eerste op het onderdeel sprong, tweede op de vloer en vijfde op de balk. Op de brug, haar zwakke onderdeel, werd ze 25ste, maar dat kon ze met de andere prestaties compenseren.

Het verschil met de nummer twee in het klassement, Pien Carlier uit Houten, was slechts 0,158 punten. Trainer Nico Stoter was trots op de prestatie. "Babs is zeer stabiel in haar oefeningen. Aan het onderdeel brug gaan we nog verder werken." In de voorrondes van de districtswedstrijd was ze ook sterk en stabiel. Volgens Stoter presteren de andere turnsters die hij traint eveneens stabiel en dat maakt het volgens hem prettig om weer trainer bij GV Texel te zijn.

Babs turnt nu nog in de vierde divisie en promoveert volgend seizoen naar de derde divisie. Voor de vierde divisie was de districtswedstrijd het hoogste, in de derde divisie wordt er ook op landelijk niveau geturnd.