Zondagmiddag bij goed weer in de tuin (anders binnen) van de Worsteltent Roxi Jasper & Suits met bekende jazz standards, blues en bossa nova muziek. Toegang vrij.
Zondagmiddag bij goed weer in de tuin (anders binnen) van de Worsteltent Roxi Jasper & Suits met bekende jazz standards, blues en bossa nova muziek. Toegang vrij. Foto: www.roxijasper.nl

DO 24 mei

9:30 Inloopspreekuur Texels Welzijn Dorpshuis De Bijenkorf, Texels Welzijn houdt wekelijks een inloopspreekuur in dorpshuis De Bijenkorf in Oosterend. Voor alle vragen over welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

13:30 Digitale donderdag Bibliotheek Texel. Op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur is het digitale donderdag in de bibliotheek. Tijdens deze gratis inloop kunt u digitale vragen stellen. Tevens zijn afgeschreven bibliotheekboeken te koop tot en met 23 juni. Volwassen boeken € 1.50 per stuk, jeugdboeken € 1.00.

13:45 Jeu de Boulesclub Den Burg Sportpark Molenkoog .Gasten en belangstellenden kunnen van 13.45 tot 16.00 uur meespelen. Jeu de Boulesclub Den Burg, Slingerweg 40a, 1791 AW Den Burg. Spelmateriaal is aanwezig. € 2,00. I: www.jeudeboulesclubdenburg.nl

VR 25 mei

10.00 Gezond Natuur Wandelen Texel organiseert elke week wandelingen van ongeveer 45 minuten / 1 uur rond Den Hoorn. Start bij Inn de Knip om 10.00 uur. De wandeling is ook geschikt voor deelnemers met een lager wandeltempo of met een rollator of stok.

20:00 Klaverjassen in 't Skiltje Dorpshuis 't Skiltje Klaverjassen bij De Doormars in dorpshuis 't Skiltje. Nieuwe leden welkom, ook als je af en toe wil invallen. Info: Martin Visser (313724) of Reina Tuitman (06-46612916).

ZA 26 mei

9:00 Johnny Rep Classic - toerfietstocht Stayokay Bij Stayokay start de jaarlijkse 'Johnny Rep Classic', een fietstoertocht met keuze uit 45, 70 en 110 km ten bate van het Tesselhuus en Against Cancer. Info en aanmelden via www.johnnyrepclassic.nl.


10:00 Gezond Natuur Wandelen Stayokay Wekelijkse wandelingen van ongeveer 45/60 minuten rond Den Burg. Start bij Stayokay om 10.00 uur. Ook geschikt voor deelnemers met een lager wandeltempo of met rollator/stok. Deelname is gratis.

10.30 In de Eendenkooi Van Spang worden tot 14.30 uur gratis rondleidingen geven. Over een oud ambacht in een mooi natuurgebied. Bij het witte kooikerhuisje bij Dijkmanshuizen.

11.00 Gezellige markt op het waterplein in de Kikkertstraat te De Cocksdorp. De markt is van 11.00-17.00 uur en de entree is gratis. U bent van harte welkom.

11:00 Jaarvergadering Texelfonds De Buureton. Tijdens de jaarvergadering zal het bestuur van het Texelfonds verantwoording afleggen over het gevoerde beleid. Er zal teruggeblikt worden op de activiteiten van het fonds in 2017.

ZO 27 mei

11.00 In het werk van Cecil Kemerink, te zien in Galerie Posthuys, zijn beweging, balans, verbinding en verwondering, belangrijke thema's. Opgebouwd uit ringen klei, ontstaan structuren die op verschillende manieren zijn neer te zetten.

11.00 In de expositie 'deelnemers klifhanger' tonen de kunstenaars die deelnemen aan Klifhanger 2018 andere voorbeelden van hun werk. Zo krijgt de bezoeker een breder beeld van hun werkwijze en artistieke prestatie dan uitsluitend op basis van het ene kunstwerk langs de route. Het tentoongestelde werk is te koop. (voormalige) Drijverschool, Naalrand 2, do, vr, za en zo van 11-17 uur, vrij entree.

12.00 In De Koog is een gezellige, kleinschalige markt op het Dorpsplein van 12.00 uur tot 17.00 uur.

14.00 Live optreden De Worsteltent: Roxi Jasper and Suits vertolkt jazz - blues – bossa nova op hun eigenwijze. Onze Texelse muziekdiva trad overal op. Vele coryfeeën eindigden in Carré, voor haar was het slechts een begin. Bij mooi weer in de tuin, bij slecht weer, mooi in het restaurant. Toegang gratis.

MA 28 mei

10:30 Inloopspreekuur Texels Welzijn Dorpshuis Het Eierlandsche Huis .Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur in Het Eierlandsche Huis in De Cocksdorp. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

12.30 Den Hoorn, Rommelmarkt bij Axel Lap ,opbrengst is voor het onderhoud van het kerkje, tot 15.30 uur.

14:00 Openstelling Walvisvaarders Huisje. 't Walvisvaarders Huisje in Den Hoorn, waarin lange tijd walvisvaarders woonden, is schitterend bewaard gebleven en na een grondige restauratie vanaf dit seizoen weer geopend.

DI 29 mei

10:00 Inloopspreekuur Texels Welzijn Dorpshuis De Waldhoorn. Texels Welzijn houdt een inloopspreekuur dorpshuis De Waldhoorn in Den Hoorn. Voor alle vragen op het gebied van welzijn en maatschappelijke ondersteuning.

10:30 Dans voor mensen met een beperking Artex-Kunstenschool Texel in Den Burg. Bij Artex-Kunstenschool Texel start de korte cursus dansen voor mensen met een beperking. Bewegen op muziek is goed voor de motorische, sociale en lichamelijke ontwikkeling en het geeft veel plezier!

17:00 Dynamic Tennis Sporthal Ons Genoegen, Den Burg. Een aantrekkelijke sport voor alle leeftijden. Een uurtje heerlijk tennissen met aangepast materiaal. Een mooie combinatie van techniek en tactiek. Georganiseerd door Teamsport en Texels Welzijn.

19:30 Klaverjassen in het Eierlandsche Huis in de Cocksdorp. Dorpshuis Het Eierlandsche Huis Iedere dinsdagavond klaverjassen, we starten om 19.30 uur. Even een avondje eruit en een gezellig kaartje leggen, iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.