Zusterlief Broederlief expositie Hoeksteen

Zusterlief Broederlief is de naam van de tentoonstelling in juni en juli in de Hoeksteen in Den Hoorn. Te zien zijn schilderijen en gedichten.

De werken zijn geïnspireerd op het Zonnelied van Franciscus van Assisi, de spraakmakende monnik die naar verluidt met de armen leefde en met de vogels sprak. Het gaat om een door het land reizende expositie die in deze zomermaanden Texel aan doet.

Zeventien dichters hebben gedichten geschreven over de belangrijke thema's van het Zonnelied: zon, maan, vuur, water, wind, aarde en dood. Ook Fiet van Beek uit Den Hoorn (haar gedicht staat op pagina 7) en haar man Alfred Valstar werkten eraan mee. Zij zullen eruit voordragen tijdens twee van de bijeenkomsten van Op Verhaal komen, die tijdens de Hoornder donderdagen in het Hoornder kerkje worden gehouden (aanvang: 16:30 uur).

Kunstenares Jeltje Hoogenkamp staat bekend om haar kleurrijke en ingetogen werk. Zij zet een toon en laat tegelijkertijd veel aan de verbeelding over.

In de Hoeksteen hangen zeven schilderijen en acht gedichten. De Hoeksteen (naast het Hoornder kerkje) is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Bij de tentoonstelling hoort het boekje Zusterlief Broederlief waarin onder meer het gedicht van Fiet van Beek te vinden is. Het kost €15,- is te verkrijgen in boekwinkels, de Hoeksteen en bij Uitgeverij Anderszins.