Texel speelt tegen ZVV Eindhoven in tweede ronde nacompetitie

De zaalvoetballers van Texel Futsal hebben de tweede ronde van de nacompetitie in de eerste divisie bereikt.

De Texelaars maakten het vrijdagavond nog spannend tijdens de return tegen BE'79 in Berkel-Enschot. Texel kende een voorsprong van vijf punten dankzij de 9-4 overwinning op BE'79 een week eerder in Ons Genoegen in Den Burg, maar die voorsprong smolt in Berkel-Enschot als sneeuw voor de zon. In de eerste helft had Texel controle over de wedstrijd, maar twaalf minuten voor het einde leek de ploeg de wedstrijd opeens helemaal uit handen te gaan geven.

BE'79 kwam tot een 5-1 voorsprong en had kort voor tijd nog maar één doelpunt nodig om tot penalty's te komen. Bij Texel was het volgens coach Martijn de Veij in de laatste minuten "vrouwen en kinderen eerst" om te redden wat er te redden viel. Twee seconden voor tijd had Berkel-Enschot daadwerkelijk de kans 6-1 te maken, maar de ploeg miste de kans, waardoor Texel door het oog van de naald kroop en de tweede ronde bereikte. Lesley Koning zorgde voor het enige Texelse doelpunt in Berkel-Enschot.

Texel speelt in de tweede ronde tegen ZVV Eindhoven. Die ploeg komt uit de eredivisie, waardoor het voor Texel twee keer een stevige kluif gaat worden. De zaalvoetballers spelen komende vrijdagavond 25 mei de eerste wedstrijd tegen Eindhoven thuis in Ons Genoegen in Den Burg. Die wedstrijd begint om 20.45 uur. Texel kan de steun van het publiek op de tribune goed gebruiken.

Vrijdagavond 1 juni speelt Texel uit in Eindhoven de return tegen ZVV. De winnaar van beide duels gaat door naar de finalewedstrijd die toegang biedt tot de eredivisie, het hoogste niveau in het zaalvoetbal in Nederland. Het is de derde keer op rij dat Texel Futsal meedoet in de nacompetitie van het eerste divisie.