Oosterend doet goede zaken

Druk en een aanslag op het gestel van de spelers van het eerste van SVO Oosterend. Tijdens het pinksterweekend werd gevoetbald tegen Zeemacht en Sint-Boys.

Zaterdag werd een knappe prestatie geleverd in een zware wedstrijd tegen Zeemacht die in gelijk spel eindigde met doelpunten van Jeroen Abma, Dylan Betsema en in de laatste secondes sleepte Dave Witte het punt voor Oosterend binnen. (ook vorige week tegen AGSV maker van de laatste goal, ipv. Daalder.)

De wedstrijd tegen Sint Boys begon goed voor Oosterend. De verdediging had moeite met de snelheid en handigheid van de voorhoede van Oosterend. De sterk spelende Abma en Witte drongen diep door in de verdediging van Sint Boys. Na 13 minuten was het al raak. Uit een voorzet raakten Witte en Martijn Drijver de bal, die in het doel belandde. De goal kwam op de naam van Drijver: 0-1.

Oosterend wilde meer en creëerde meerdere kansen. Abma, Hessel Bos en Betsema kregen achter elkaar kansen, maar scoren bleef uit. Tot net voor rust kwam de bal terecht bij Betsema. Hij schoof de bal in de 39e minuut koelbloedig langs de keeper: 0-2.

Na de rust ging de hitte parten ging spelen. Oosterend kreeg het wat zwaarder, Sint Boys zette goed druk aan het begin tweede helft. Maar de achterhoede onder leiding van Daniël Groszpiets hield stand. Drijver moest al gauw het veld verlaten en werd vervangen door Hans Daalder, die sterk speelde.
Sint Boys hield het offensief een kwartier vol, daarna trok Oosterend het spel naar zich toe. De vermoeidheid van de wedstrijd van zaterdag begon zijn tol te eisen, maar Oosterend hield stand. De laatste stuiptrekkingen van Sint boys werden in de kiem gesmoord. Bos nam een kwartier voor tijd de bal mee naar voren en ging op de keeper af. Die had een overtreding nodig om hem af te stoppen. De scheidsrechter legde de bal op de stip. Jeroen Abma nam de strafschop en hield het hoofd koel. Hij schopte Oosterend in de 74e minuut naar de eindstand van 0-3. De wedstrijd was gespeeld en Oosterend had uit twee wedstrijden vier punten in de tas.