Oud-Texelaar Cor Blonk met bridgepartner Mirjam van de Eijkhof.
Oud-Texelaar Cor Blonk met bridgepartner Mirjam van de Eijkhof. Foto: Paul te Stroete

Blonk wint Ruitenboertoernooi

Oud-Texelaar Cor Blonk heeft het Ruitenboertoernooi gewonnen. Dat is het grootste bridgetoernooi ter wereld.

Cor Blonk, een broer van Nico Blonk uit Den Burg, won het toernooi samen Mirjam van de Eijkhof met wie hij sinds anderhalf jaar een bridgekoppel vormt.

Het toernooi begon begin maart met voorronden waaraan, verspreid over heel Nederland, meer dan tienduizend bridgeparen meededen. Ruim negenhonderd van hen deden vervolgens mee aan de veertien halve finales van het toernooi. Blonk en Van de Eijkhof kwamen tot de finale (eind april) waarin ze met een percentage van 62,47 procent als winnaars uit de bus kwamen.

Volgens Blonk, die in Burgh-Haamstede op Schouwen-Duiveland woont, was het winnen een droom die uitkwam. De oud-Texelaar speelt al jaren bridge. Nadat hij van Texel was vertrokken, speelde hij nog geregeld bij de Texelse bridgeclub Groot Slem als hij in het weekend terug op het eiland was. Blonk deed de lagere school en HBS op Texel en vertrok daarna voor een technische studie naar de overkant. Daar bleef hij vervolgens ook werkzaam. In Zeeland is hij actief bij Bridgekring '68 in Burgh-Haamstede.

Blonk en Van de Eijkhof deden in 2017 ook al mee aan het Ruitenboertoernooi en pakten toen de zevende plaats. De twee zijn door de overwinning automatisch geplaatst voor de finale in 2019.