De Texelrunners na aankomst in Rotterdam.
De Texelrunners na aankomst in Rotterdam. Foto: Aangeleverd

Texelaars bijna twee etmalen non-stop in touw voor Roparun

Fietser Maikel van der Gracht die loper Pierre Bonnet met een lange tak achterna zit om hem even 'op te zwepen' nog wat harder te lopen.

Zomaar een moment uit de deelname van de Texelrunners tijdens de Pinksterdagen aan de Roparun van Parijs naar Rotterdam. De groep van 22 Texelaars was van zaterdagavond tot maandagmiddag 42 uur en een kwartier onafgebroken in touw voor de non-stop marathon van meer dan vijfhonderd kilometer om geld in te zamelen voor mensen met kanker.

Het was de zevende keer dat het team meedeed aan de Roparun en wederom was het volgens teamcaptain Jan Nico van der Ploeg een bijzondere ervaring met een groepsdynamiek waarbij het hele team zich gezamenlijk voor hetzelfde doel inzette. De slaap schoot er soms wat bij in, maar dat was bijzaak.

Volgens Van der Ploeg ging het allemaal goed en hing er een goede sfeer in de ploeg. Minpuntje was dat in de eerste nacht een Fransman fietser Maarten Koorn aanreed, maar Koorn bleef ongedeerd. Wel zat er een slag in zijn wiel. Bijzonder was het volgens de teamcaptain om door dorpen te komen waar speciaal voor de Roparun festiviteiten waren opgezet. "Dat geeft net wat extra's als je voorbij loopt."

Bijzonder was ook een tuin in Numansdorp die jaarlijks in Texelse stijl is versierd. Bonnet ging er even vooruit om speciaal met de bewoners een praatje te maken. De finish was dit jaar niet op de Coolsingel (werkzaamheden), maar aan de Binnenrotte. De Texelrunners werden er opgewacht door Marcel en Greet Hoogendoorn die een paar jaar geleden als eersten gebruik maakten van de vakanties die dankzij de Texelrunners jaarlijks worden aangeboden aan families waarvan een gezinslid kanker heeft. "Zij staan er elk jaar voor ons en hadden ook gelukspoppetjes voor ons allemaal gemaakt."

Het Texelse team liep volgens de laatste stand van zaken ruim €12.600,- bij elkaar en daar kan nog meer bij komen. De opbrengsten zijn in de loop der jaren ten goede gekomen aan onder meer de vakanties op Texel en het Hospice in Den Burg.

De Texelrunners bestonden dit jaar uit Jan-Nico van der Ploeg, Frits van der Gracht, Jan Frederici, Pierre Bonnet, Ger Vlaming, Richard Bijpost, Jan van Dijk, Coen Schoonheden, Rick Siersma, Carlo Witte, Natascha van der Vis, Ruud Vermeulen, Maarten Koorn, Maikel van der Gracht, Leen den Braven, Rob Arensman, Klaas Pieter Zuidewind, Michelle van Bennekom, Irene Drijsten, Bea van der Ploeg, Ans Timmer, Hans Westdorp en Harry Blauw.