Afbeelding
Foto: Gerard Timmerman

Vreugde Kogers en Cocksdorpers

"Ik ben waanzinnig trots op jullie." Lovende woorden van jeugdleider Cor de Boer over de pupillenteams JO9 en JO11 van SV De Koog. Beide teams, samengesteld uit spelers van SV Koog en SV De Cocksdorp, werden kampioen in de Texelse pupillencompetitie

Euforische taferelen zaterdagmorgen op het veld van SV De Koog. Eerst werd de jeugd van JO9, onder leiding van coach Arnold Boon, na een overwinning van 5-1 van op Manchester City kampioen. De feestvreugde liep verder op nadat JO11, geleid door Cor de Boer, versloeg Juventus, eveneens met 5-1. "Dit verdient een groot applaus", sprak De Boer, in zijn jeugd zelf drager van het shirt van SV De Koog. Hij had het meegenomen, evenals de voetbaltas waarmee hij als pupil jaren naar het veld was gekomen. Zelf had hij het kampioenschap nooit mogen beleven, dat het twee teams nu wél was gelukt maakte deze aanjager van het Koger pupillenvoetbal des te meer trots.

De Boer memoreerde hoe JO9 vorig jaar tweede was geworden. "Dit jaar behaalden jullie het winterkampioenschap. De tweede helft van de competitie gaven jullie de voorsprong niet meer uit handen. Het is liefst acht jaar geleden dat een jeugdteam van SV De Koog dit voor elkaar heeft gebokst. Hij prees coach Arnold Boon, die na dit seizoen stopt als coach en het eiland verlaat. "Arnold heeft zich met ziel en zaligheid ingezet voor het jeugdvoetbal van Texel, specifiek voor SVC, de laatste jaren in een samenwerkingsverband met De Koog. "Een kampioenschap als kroon op jouw werk!"

JO11

Kampioensteam JO11 heeft een bewogen jaar achter de rug. Een ploeg met liefst twaalf spelers, onder wie drie meiden en twee keepers. Ongeslagen pakten ze het winterkampioenschap en ook na de winterstop bleef SV De Koog winnen. Geen enkele wedstrijd werd verloren, regelmatig stonden er zelfs dubbele cijfers op het scorebord. "De kracht van het team is dat het een eenheid is", sprak De Boer, zelf coach. "Tijdens de training wil het nog wel eens knallen tussen spelers, deels door fanatisme. Maar tijdens wedstrijden staan jullie als eenheid op het veld." Alle 17 wedstrijden werden gewonnen, het leverde het maximale van 51 punten op. De Boer had voor alle spelers iets bijzonders in petto.

Nadat de bekers in ontvangst waren genomen en alle spelers een medaille kregen omgehangen maakten de kampioenen per cabriolet tourcaravan een overwinningstocht door De Koog, waarna de kampioenen in De Cocksdorp werden gehuldigd. Onderweg werd natuurlijk een patatje genuttigd.